Mikuláš v Praze - Mikulášské jízdy v Praze parními vlaky v roce 2010

28.10.2010 14:58

České Dráhy, a.s. ve spolupráci s DDM Prahy 5 připravily pro malé i velké zájemce tradiční jízdy parního vlaku s Mikulášem, které se v roce 2010 uskuteční v sobotu a v neděli 4. a 5. prosince

Mikulášské jízdy v Praze

Parní vlak bude vždy po oba dny vyjíždět z nádraží Praha Braník a projede postupně několik tras po pražských tratích. Plánována je i jízda několika tunely na „Posázavský pacifik“ do Davle. Na SOBOTU je připravena i večerní jízda noční osvětlenou Prahou po „Pražském semmeringu“, která bude po návratu na branické nádraží zakončena OHŇOSTROJEM.

V parních vlacích bude procházet MIKULÁŠ se svoji družinou. Všechny hodné děti dostanou od Mikuláše malý dárek. Pro ty zlobivé má čert připraveno uhlí z lokomotivy. V čele parního vlaku vyjede parní lokomotiva  řady 462.102 (Ušatá – Bulík) vyrobená v roce 1940, která poveze historickou soupravu sestavenou z vozů 2. a  3. třídy včetně dvou bufetových vozů, ve kterých bude pro zájemce přichystán pamětní list s příležitostným razítkem.

Jízdné pro dospělé osoby je stanoveno na 160,- Kč. Jízdenka pro děti od 6 do 15 let je za 80,- Kč. Místenka je v hodnotě 20,- Kč. Děti do 6 let se přepravují zdarma bez nároku na místo k sezení (místenku). Předprodej jízdenek a místenek bude zajištěn od 5.listopadu na nádraží Praha Braník (tel.: 972 228 853) a to denně od 7.00 do 18.00 hod. Rezervace nezajišťujeme. Další informace Vám rádi poskytneme na tel.:  972 228 101 (dozorčí).

Možný je také kontakt e-mailem:
pavlik@zst.cd.cz.
Plakát bude zveřejněn na
www.parnijizdy.ic.cz 

Autor: Petr Pavlík

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Mikulášské jízdy v Praze Parními vlaky

Mikulášské jízdy v Praze Parními vlaky

Mikulášské jízdy v Praze Parními vlaky

Mikulášské jízdy v Praze Parními vlaky


Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 28.03.2024

Svátek má Soňa

Citát pro dnešní den

Pravá síla vln je v jejich vytrvalosti.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz