Parníky na Vltavě - Paroplavba otevře novou linku do zoo a chystá Pohádkovou jízdu

30.05.2011 20:35

Pravidelný každodenní provoz slavnostně zahájí ve středu 1. června2011 nová lodní linka, která povede od nemocnice Na Františku do pražské zoologické zahrady a zpět. Linka, kterou připravila Pražská paroplavební společnost (PPS) z iniciativy radnice Prahy 1, fungovala po loňském úspěšném zkušebním provozu zatím pouze o víkendech. Jako dárek PPS ke Dni dětí mohou 1.června po celý den na této lince děti do 12 let doprovázené dospělou osobou jezdit zdarma.

Samotné slavnostní zahajovací plavby v 10:00 hod. se na palubě historického parníku Vltava zúčastní vybraní žáci ze škol v Praze 1.

Nová linka bude odjíždět každý den ve směru od nemocnice Na Františku do zoologické zahrady v 9:00, 10:00, 11:00, 15:00 a 17:00, v opačném směru od zoologické zahrady pak v 10:00, 11:00, 12:00, 16:00 a 18:00, pro předem objednané školní výpravy však může jet i mimo jízdní řád. Jízdné v jednom směru je dospělí 100 Kč, dětské 60 Kč.

Pražská paroplavební společnost, založená už v roce 1865 legendárním primátorem Františkem Ditrrichem, je jediným provozovatelem pravidelných lodních linek v Praze. K plavbám do zoo slouží především obyvatelům hlavního města kromě nově otevřené linky ještě linka z přístaviště na Rašínově nábřeží.

Vrcholem letošní paroplavební sezóny bude Pohádková jízda historickým parníkem Vltava z Prahy do Drážďan a zpět ve dnech 6.-11. července 2011, kterou Pražská paroplavební společnost pořádá na počest 170. výročí první úspěšné plavby parníku v českých zemích. Na palubě parníku Bohemia při plavbě do Drážďan byl tehdy i světoznámý dánský autor pohádek Hans Christian Andersen, který tuto cestu a tedy počátky české paroplavby popsal ve své knize a uvedl je tak do světové literatury.

V Drážďanech se Vltava zúčastní prestižní přehlídky parníků. Pozvání na tuto přehlídku je důležitým oceněním loňské unikátní rekonstrukce historického parníku do původní podoby z počátku 40. let minulého století, která z Vltavy udělala nejobdivovanější loď na stejnojmenné řece a jeden z vyhledávaných cílů pro návštěvníky hlavního města.

Plavba do Drážďan nabízí milovníkům paroplavby neopakovatelný zážitek. Potrvá dva dny, dva dny Vltava stráví v Drážďanech a další dva dny popluje zpět. Je možné si zakoupit lodní lístek na celou plavbu, ale i na plavbu v jednom směru či na jeden den. Pražská paroplavba v případě zájmu zajistí i ubytování po cestě a v Drážďanech, pro zájemce o  jednodenní plavbu připravuje speciální autobus, který pasažéry dopraví ráno na loď a večer zas zpátky do Prahy. Rodinné jednodenní jízdné pro dva dospělé a dvě děti do 14 let je 850 Kč, pro jednotlivce 540 Kč, při využití autobusu 740 Kč, jízdné na celou trasu v jednom směru pak stojí 850 Kč. Podrobnosti najdete na www.paroplavba.cz, či je zájemcům ochotně sdělí v kanceláři paroplavby.

Autor: PPS - Dušan Sahula

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 25.04.2024

Svátek má Marek

Citát pro dnešní den

Není vítězstvím nikdy neupadnout, ale pokaždé znovu vstát.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz