Tip na výlet - Festival chutí Jižního Tyrolska 2011

13.05.2011 11:19

Jihotyrolská kuchyně je plná těch nejkvalitnějších produktů, z nichž tu dokážou vykouzlit na plotně opravdu chutná jídla. Jižní Tyrolsko si totiž vzalo to nejlepší z rakouské a italské kuchyně, přičemž výsledkem je lahodná kombinace chutí. A právě kvalitu a chuť místních produktů oslavuje Festival chutí Jižního Tyrolska.

Festival chutí Jižního Tyrolska se uskuteční od 2. do 5. června 2011 v hlavním jihotyrolském městě Bolzanu. Poprvé v historii bude oslava všech jihotyrolských produktů s pečetí kvality probíhat na jednom místě. Oslavovány budou tyto produkty: víno, jablka, mléko, špek, chléb a pečivo, zelenina, jahody a třešně, jablečný džus, čerstvé plátky jablek a sušeného ovoce, med, grappa, bylinky a koření, a nově v tomto roce také hovězí maso. Po čtyři dny se bude v Bolzanu slavit, ochutnávat a nakupovat!

Hlavní program doplní skvělá zábava, jejíž součástí budou koncerty, kuchařské show a zajímavý program pro děti. Rozhodně se tu nebudete nudit. Během festivalového víkendu budou mít návštěvníci možnost nakouknout do pozadí výroby jihotyrolských produktů a dozví se něco o historii a tradičních metodách zpracování produktů.

Speciálními hosty budou kuchaři ocenění hvězdou Michelin - Herbert Hintner z Restaurant zur Rose (Eppan), Anna Matscher z Restaurant zum Löwen (Tiesens) a Karl Baumgartner z Restaurant Schöneck (Pfalzen) - kteří budou hlavními aktéry kuchařské show pro návštěvníky festivalu. Hlavní hvězdou bude jihotyrolský kuchař Roland Trettl, který vaří ve slavné restauraci Hangar 7 v Salzburku.

Souběžně s festivalem proběhne v Bolzanu i velká tradiční vinařská akce Bozner Weinkost & International Gewürztraminer Symposium. Jihotyrolská vína patří k těm nejlepším v celé Itálii, tak proč je náležitě neoslavit na speciální akci. Akce je určena všem znalcům a milovníkům vína, kde budou moci ochutnat ta nejlepší vína a dozví se novinky ze světa regionálních vinařství.

Zastoupení Jižního Tyrolska v ČR
www.suedtirol.info
233339980
Trimedar s.r.o. (ověřený)

 

Autor: Trimedar

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 19.04.2024

Svátek má Rostislav

Citát pro dnešní den

Zázrak není létat vzduchem nebo chodit po vodě, ale chodit po zemi.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz