Vojenské muzeum Lešany - zahajuje sezónu, nenechte si ujít "OBRNĚNÝ DEN" 22.května 2010, Tip na výlet

08.05.2010 06:52

Vše co má kola jede do Lešan, jarní otevření muzea je svátek všech příznivců historie armádní techniky. Unikátní muzeum historické vojenské techniky najdete v obci Lešany nedaleko Týnce nad Sázavou. V prostorách bývalých dělostřeleckých kasáren, které jsou dnes ve správě Vojenského historického ústavu Praha. Vzniklo zde v Evropě ojedinělé Vojenské muzeum.

Vojenské muzeum Lešany - sezóna 2010

V objektu se nachází neuvěřitelné množství různé vojenské techniky pečlivě udržované nebo zrenovované. Návštěvníky zaujmou nové situační expozice ve zrekonstruovaných   halách. Část techniky se nachází v původním stavu pod venkovními přístřešky. Celou sbírku tvoří na 700 tanků a obrněných vozidel, kanónů, nosičů raket, vojenských automobilů a motocyklů, ženijní a spojovací techniky. První exponáty pocházejí již z roku 1890, nejrozsáhlejší a nejucelenější  část sbírky představují zbraně a techniku z roku  1918 – 1939. V této části expozice návštěvník uvidí zbraňové systémy první republiky, kolekci kanónů Škoda a dopravní a bojovou techniku Československé armády.

V průběhu sezóny probíhají v areálu muzea zajímavé akce „ Technika v pohybu“, kdy se představí nejen provozuschopné exponáty, ale i nejmodernější technika současné profesionální České armády. Tyto akce lákají nejširší veřejnost a setkávají se tady milovníci a příznivci vojenské techniky z celé republiky i ze zahraničí. Tato setkání mají báječnou atmosféru a vniká tady neuvěřitelný babylon, složený ze všemožných armád z různých období.

více informací:www.vhu.cz 

          

  

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Vojenské muzeum Lešany - zahájení sezóny 2010


Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 24.04.2024

Svátek má Jiří

Citát pro dnešní den

Nikdy nemůžete změnit minulost, můžete však vytvářet přítomnost.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz