Praha Tip - "dobré ráno s hruškou" vítáme Vás do nového dne. Dnes je pondělí 2. listopadu 2009

01.11.2009 22:44

Krásné dobré ráno Vám všem, je pondělí 2. listopadu a dnes je den, kdy je třeba  se ohlédnout. Ohlédnout a podívat se tam nahoru, připomínáme si  svátek lidí, kteří jsou již jen v našich vzpomínkách.

Praha Tip - "dobré ráno s hruškou"  vítáme Vás do nového dne. Dnes je pondělí 2. listopadu 2009

Není to určitě důvod ke smutku, ale k zamyšlení a já mám čím dále tím větší pocit, že s lidmi, a nejen možná s těmi nejbližšími, jsem si nestačil říct všechno to podstatné, co jsem chtěl. Je to  pocit lítosti, více než smutku a věřte, ti lidé mně dnes strašně moc schází. Nezapomínejte proto na lidi, kteří jsou již mimo tento svět, ale hlavně na lidi tady a dnes. Možná,  že právě někdo na vás čeká, až s nim promluvíte, vezmete jej za ruku, pohladíte. Neodkládejte to, je to důležité,  čas se vrátit nedá a některé věci napravit už nejdou.

Autor: zne      

Dušičkové zamyšlení

Vzhledem k tomu, že letos  svátek „Dušiček“, Památka zesnulých, připadá na pondělí, většina z nás, kteří na někoho vzpomínáme, donesla kytičku či věneček již o víkendu. Hřbitovy byly plné lidí a mne jen v té souvislosti napadlo, zda je pro nás tento svátek skutečně časem ke vzpomínce, chvilkou k zastavení, či jen povinností.  Vždyť jak by to vypadalo, kdyby zrovna ten „náš hrob“ zůstal bez povšimnutí. A možná bychom se měli zamyslet i nad tím, zda někdy nezapomínáme i na ty, kteří jsou ještě mezi námi a pro které by naše vzpomínka, dopis či návštěva možná znamenala víc, než si dokážeme v každodenním shonu představit.

Autor: Iva kočová

poznámka redakce:  vzácná paralela, proto dnes dvě podobná zamyšlení

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 19.05.2024

Svátek má Ivo

Citát pro dnešní den

Moudrost je třeba néjen získat, ale i používat.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz