Italská skupina Gabin přiveze 17. února do Paláce Akropolis léto a stylové hudební retro

21.01.2011 18:48

Téměř 3 roky po skvělém koncertu, který zahráli v Paláci Akoropolis, se na místo činu vracejí Gabin. V jejich písních znovu ožívají postupy bossanovy, soulu, dřevního funku nebo filmové hudby šedesátých let, jež na posluchače působí jako úniková droga evokující nekonečné večírky na prosluněné latinskoamerické pláži.

Italská skupina Gabin

V tvorbě Gabin se proplétá zdravá nostalgie po taneční hudbě před nástupem elektroniky a radost ze sladkých jazzových melodií. Nakonec jak jinak může znít kapela, v níž se potkali jazzový basák a chill-outový DJ? Zatímco Max Bottini poctivě cvičil doma na basu a po večerech hrával s jazzovými komby, jeho vrstevník Fillipo Clary trávil noci jako DJ a v chill-out zónách pomáhal kluberům nabrat novou sílu. Hned jejich první společný singl Doo Uap, Doo Uap, Doo Uap slavil obrovský úspěch a dostal je na číslo tři italského žebříčku. Bezejmenné debutové album se setkalo s příznivými ohlasy a Gabin procestovali Evropu a remixovali projekty West Indian Girl, Piper nebo Fauxliage. Novinku Mr. Freedom uvedl v roce 2005 stejnojmenný singl s Edwynem Collinsem za mikrofonem.

Českému posluchači se Gabin představili v květnu 2008 a vystoupení jejich pětičlenného bandu v čele s jihoamerickou zpěvačkou Mia aplaudoval nadšený Palác Akropolis vyprodaný do posledního místa. „Gabin předvedli jeden z nejvíce pozitivní energií nabitých koncertů, jaké jsem měl možnost dosud zažít (v roce 2008 určitě)“ napsal o koncertu například portál Freemusic. Ve stejném roce se Gabin dočkali svého best-of výběru a začali pracovat na nové desce, která vyšla v dubnu 2010 pod jménem Third and Double. Na dvou discích zde italské duo obklopené spolupracovníky odhaluje svět popových popěvků nasáklých jazzem a soulem.

Na desce se objevuje třeba také Chris Cornell ze Soundgarden, který ve skladbě Lies potvrzuje, jak skvělou ruku mají Gabin při výběru vokalistů pro své nahrávky. Na první desce se představuje například Ana Carril Obiols z Mano Negra, na druhé najdeme dvojnásobnou držitelku Grammy, jazzovou zpěvačku Dee Dee Bridgewater. Během osmi let své hudební kariéry se skladby Gabin objevili v televizních reklamách, seriálech (Sex ve městě nebo Odpočívej v pokoji) a nespočtu kompilací, o nichž všechno řeknou jejich názvy – Pinacolada, Campari Lounge nebo Lazy Sunday. Proto se připravme,  že léto letos dorazí do Prahy už 17. února – byť by to bylo jen na jediný večer s Gabin.

Více informací a audio ukázky:

http://www.gabinonline.com/
http://www.myspace.com/myspacegabin

Napsali o skupině Gabin:

„Překvapení číslo jedna: Italové Gabin vyprodali palác Akropolis. Překvapení číslo dvě: pětičlenné acid jazzové seskupení v čele s výtečnou zpěvačkou původem z Jižní Ameriky odehrálo na svém premiérovém vystoupení v Česku znamenitý koncert.“
Freemusic.cz
„Když si budete chtít dát koktejl v zakouřeném jazzovém klubu a přitom sledovat krásné lidi jak tancují, deska Gabin by byla rozhodně nejlepším soundtrackem k takovému večeru.“
Xlr8r.com

Diskografie:
Gabin (2002)
Mr. Freedom (2005)
Third and Double (2010)
 
 www.palacakropolis.cz

Předprodej lístků v  kavárně Paláce Akropolis a Ticketpro
500,- Kč v kavárně Paláce Akropolis
500,- Kč +poplatky v Ticketpro
570,- Kč  na místě

 

Autor: TZ: Palác Akropolis

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 18.04.2024

Svátek má Valérie

Citát pro dnešní den

Musíme být ochotni opustit život, který jsme si naplánovali a přijmout život, který nás čeká.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz