Horké tipy na letní čtení od Městské knihovny v Praze

10.08.2009 09:49

Praha (Pressweb) – Situace, kterou zažil každý, kdo se bez dobré knihy na dovolené neobejde. Stojíte před domácí knihovnou a rozmýšlíte, kterou z nich si máte zabalit do prázdninového zavazadla… A žádná se nezdá být tou pravou. Pokud chcete strávit svoji dovolenou ve společnosti dobré knihy, zkuste se inspirovat letním výběrem, který pro vás připravila Městská knihovna  Praha (MKP)

Horké tipy na letní čtení od Městské knihovny v Praze

Tituly z knihovního fondu MKP, ve kterém je více než 2 miliony svazků, pro vás vybrali lidé opravdu povolaní – lektoři beletrie, jejichž hlavní náplní práce je právě čtení knih.

„Výběr jsme sestavili z knih, které jsou něčím zajímavé a určitě se hodí k zabalení do kufru i batohu. Je to taková letní všehochuť od Čapkových Anglických listů, přes detektivku Georgese Simenona až po Předčítače od Bernharda Schlinka, kterého čtenáři znovu objevili díky stejnojmennému filmu.", říká Ivana Ferdinandová z Oddělení katalogizace. Knihovna Praha.

knihy online

Letní výběr je přístupný na webu Městské knihovny v Praze www.mlp.cz
(přímá adresa: http://www.mlp.cz/…ebaweb/davka?…)

Tip na dobré čtení má Městská knihovna v Praze i pro čtenáře – průzkumníky, kteří se chtějí o dovolené pustit do žánru, který je pro ně zatím neznámý. Letos doporučujeme objevit svět novodobých pohádek, které nemusí mít vždy dobrý konec, žánru fantasy. Příběhy nabízejí hrdinství, bitvy, nadpřirozeno, magii, ale také lásku a v poslední době i prvky hororu.

Proniknout do tajů žánru můžete pomocí našeho seznamu knih, který přináší tipy na čtení od Alenky v kraji divů a za zrcadlem až k fantastice současnosti Susanny Clarkové a jejího Jonathana Strange & pana Norella. Seznam je ke stažení na stránce www.mlp.cz/conias09 .

Diskutovat o jednotlivých titulech můžete s autorkou výběru Martinou Sidorovou každou prázdninovou středu od 14:00 hodin v Klubu4u, který má své sídlo v Ústřední knihovně na Mariánském náměstí nebo ve virtuálním prostředí webu K4U na www.k4u.cz

Doufáme, že si u nás vyberete a těšíme se na vás v některé z našich knihoven, kterých je po celé Praze více než 40. Adresy a provozní doby na www.mlp.cz/knihovny

 
 

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 28.03.2024

Svátek má Soňa

Citát pro dnešní den

Pravá síla vln je v jejich vytrvalosti.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz