Koncert Praha - KAMELOT v KC Vltavská

15.11.2009 10:18

Skupina Kamelot má za dobu své existence na kontě stovky úspěšných vystoupení a koncertů, vítězství v mnoha hitparádách a nespočet ocenění v odborných i diváckých anketách.

Kamelot je jedna z několika pravidelně koncertujících skupin v České a Slovenské republice a ve svém žánru právem patří k absolutní hudební špičce. Od svého vzniku vydala celkem 19 alb  -  9ti z nich se dostalo ocenění  „Zlatá deska“, jednomu albu „Platinová deska“ a jednomu dokonce  „Multiplatinová deska“. Tu kapelník Roman Horký převzal v červnu 2007 na koncertě konaném v Brně na hradě Špilberk u příležitosti oslav 25. výročí trvání skupiny.

V únoru letošního roku vyšlo jubilejní 20. album skupiny s názvem „Mořská sůl“. Vydání desky následovalo nejdelší souvislé koncertní turné s názvem „O 106“ – to znamenalo odehrát 106 koncertů během 106 dnů. Koncerty probíhaly každý den za sebou (včetně sobot a nedělí) a každý den na jiném místě. Splněním těchto podmínek se Kamelot hodlal zapsat do knihy rekordů. To se nakonec povedlo a kapela navíc věnovala část svých honorářů z tohoto turné na konto Fondu ohrožených dětí a podpořila tak projekt Klokánek.

Skupina, která  se vyznačuje výraznými vokály všech čtyř hudebníků  a precizní hrou na kytaru kapelníka Romana Horkého, vystoupí v následujícím složení:
Roman Horký (zpěv, kytara), Viktor Porkristl (kytara, zpěv), Pavel Plch (bicí, zpěv) a  Jiří Meisner (basová kytara, zpěv). Na své si při koncertě přijdou milovníci dynamických melodií, hlubokých myšlenek, ale  i veselých a vtipných „oddechovek“, které nenechají nikoho v klidu sedět. Skupina Kamelot dávno překročila hranici žánru Folk a Country. Jak sám leader Roman Horký uvádí, když už je potřeba někoho někam zařadit, sám by pro svou skupinu Kamelot vytvořil zatím neexistující škatulku „Pop-tramp“.

Koncert KAMELOT v KC Vltavská

19.11.2009 od 20:00 hodin, Velký sál
skupina Kamelot
KC Vltavská (přímo na metru a tram stanice Vltavská)
Vstupenky: 320,- Kč na místě, 280,- Kč v předprodeji Ticketportal a Ticketpro

www.kamelot-brno.cz
www.vltavska.cz

zdroj: TZ Vltavská

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 17.05.2024

Svátek má Aneta

Citát pro dnešní den

Úsměv je světlo, jenž se ukáže v okně obličeje a naznačí, že srdce je doma.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz