Malá pocta velké Edith – 16.6.2009, divadlo Kalich – Náš Tip

07.06.2009 22:10

nenechte ujít komorní koncert Radky Fišarové s názvem „Malá pocta velké Edith“! Je věnován slavným písním z repertoáru Edith Piaf, ale také dalším francouzským hudebním velikánům (jako např. Charles Aznavour, Jack Prevert či Mireille Mathieu) i šansonům méně známých francouzských interpretů.

Malá pocta velké Edith – 16.6.2009, divadlo Kalich – Náš Tip

V programu zazní písně v češtině i v originále s francouzskými texty. Zpěvačku Radku Fišarovou v tomto pořadu doprovází akordeonistka Jana Bezpalcová a komorní jazzové trio.

Biografie Radka Fišarová
 
Radka se narodila 19. prosince roku 1977 v Praze – Libni. V pěti letech začala zpívat ve sboru Bambini di Praga a v té době začala též navštěvovat LŠU obor zpěv a hra na kytaru. Ve dvanácti letech založila vlastní country kapelu Auris. Vystudovala pražskou Konzervatoř Jaroslava Ježka

 1995–1996:    Nazpívala všechny písničky k filmu „Eine kleine jazzmusic";  se skupinou Auris vydává své první CD s názvem „Město" s řadou vlastních  autorských písniček; vydává své druhé CD s názvem „Koledování" s vyprávěním o významu vánoc pana Miroslava Horníčka; získává 3.místo v mezinárodní pěvecké soutěži v Polsku; účastní se „Bratislavské Lyry"; konkurzem je vybrána do muzikálu „Hair" (role Leata a Crissy); rozpouští svoji úspěšnou skupinu AURIS, se kterou za šest let absolvovala více než čtyři sta koncertů po celé republice i v zahraničí, vyhrála dvanáct celostátních soutěží a několik desítek místních festivalů; je vybrána a zpívá v projektu „Bernsteinova mše" pod taktovkou dirigenta Caspara Richtera na Pražském hradě (a poté i v repríze v Brně v roce 1999).

1997–1999:       Zpívá v pražské kavárně VIOLA v recitálu „Přiznávám se tímto ke všemu" (Kainar) s panem Jiřím Štěpničkou – recitál se úspěšně hrál celkem pět let; v konkurzu je vybrána režisérem Petrem Novotným na roli hlavní představitelky světově proslulého muzikálu „Evita" a stala se tak nejmladší představitelkou této role ve světové historii; následuje role vypravěčky v brněnské inscenaci „Řek Zorba". V konkurzu získává role Kleopatry a Fulvie v muzikálu „Kleopatra". Na otočné scéně v Českém Krumlově zpívá roli Káči v „Divotvorném hrnci".

2000–2002:     Obsazena režisérem Liborem Vaculíkem do role Edith Piaf  v tanečním muzikálu „Edith: vrabčák z předměstí„,  který se hraje v současné době ve městech – Plzeň, Brno, Olomouc a částečně v Praze a Karlových Varech. V sezoně 2007/08 bude představení uvedeno také v Ústí nad Labem. O kvalitě tohoto muzikálu jistě svědčí skutečnost, že je ve všech zmíněných městech dlouhodobě vyprodán a navíc je provozován i v zájezdové podobě; v muzikálu „Rebelové“ hraje roli Alžběty.

2003–2005:     Jako historicky první muzikálová zpěvačka v ČR je obsazena  na scénu Národního divadla do role Lukrécie v baletním muzikálu „Lucrezia Borgia" autora a režiséra Libora Vaculíka a tato spolupráce navázala na další nabídku role v Národním divadle v opeře Montezuma; v hlavní roli také alternuje Lucii Bílou v divadle Ta Fantastika v muzikálu Elixír života, který měl premiéru 14. 10. 2005; účastnila se kulturní mise ministerstva kultury ČR, společně se skupinou významných českých malířů a sochařů sdružených kolem Galerie La Femme, pro obec Lidice v Brazílii, při které také absolvovala několik úspěšných koncertů včetně vystoupení v divadle Villa Lobos v Rio de Janeiru a v hlavním městě Brazilia.

2006-.......:       Mimo vystupování v muzikálech a divadlech, koncertuje Radka s jazzovým triem a programem skladeb vlastních či jiných autorů pod názvem „Malá pocta velké Edith", s akordeonistou Adamem Hanzlem a klavíristou Vlastou Bičíkem představují posluchačům koncertů program písní Edith Piaf a jejich současníků s názvem „Podívej, kvete růže…!„, s Clarinet Factory (Českým klarinetovým kvartetem) v profilovém programu swingovek a šansonů „Rapsodie v černém“, který se pro pořadatele stal již tradičním a dočkal se i svého televizního natáčení.

 Zdroj: Aura-Pont

 http://www.kalich.cz/

Zdroj: texty divadlo Kalich

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 18.05.2024

Svátek má Nataša

Citát pro dnešní den

Stárnout začínáme, když rezignujeme na mládí.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz