Koncerty Praha - Alžírsko-francouzský rebel Rachid Taha se vrací do Prahy!

20.12.2009 15:12

10.2.2010 Lucerna Music bar. Praha (Pressweb) - Rachid Taha ve Francii bojuje se svou proslulou revoltující naléhavostí proti konformismu, rasismu a vyloučení ze společnosti již od začátku 80. let. Tehdy vystupoval s již dnes kultovní skupinou Carte de Séjour, která míchala arabské vlivy a punk rock

Na svém nejnovějším albu BONJOUR tento proslulý hudebník a průkopník kulturního propojování znovu otvírá mnoho osobních i společenských ran. Stačí se zaposlouchat do písně „This is an arabian song“ nebo „Mabrouk Aalik“, která vypráví o poutu mezi různými komunitami. Hudba Rachida Tahy nás samozřejmě jako vždy nutí k tanci. Dobrým příkladem je skladba „Mindjey“, která je mixem hiphopu a jeel musíc, v které navíc uslyšíte i most k electro music, jejichž autorem je Rachidův syn Lyes. To vytváří naprosto jedinečné spojení taneční, rockové a orientální hudby a naprosto bourá omezující škatulky hudebních kritiků. Na tomto albu se totiž mísí všechny kultury a Rachid Taha tu znovu propojuje svá různá vlastní já. A pokud se někdo někdy ptal sám sebe, jestli je z Orientu nebo dezorientovaný, tato rozmanitá podívaná nám podává jednoznačnou odpověď...

Rachid Taha je pozoruhodný muzikant, který spojil do jedinečné podoby tradiční hudbu severní Afriky a středního Východu se západním rockem, punkem a tanečními elektronickými rytmy. Po třech letech se konečně 10. Února vrátí do Čech, aby v pražském Lucerna Music baru představil své nové album BONJOUR, které vzniklo částečně ve Francii a v New Yorku. Tento koncert bude velkou kulturní událostí, Rachid Taha je mužem, který dostal arabské písně a melodie až na nejvyšší stupně světových žebříčků a svou hudbou překlenul nepřátelství mezi odlišnými kulturami. Je to známý rebel a bojovník proti rasismu, nesnášenlivosti a chudobě. Vystupoval už takřka po celém světě a jeho koncerty jsou vždy velkou show plnou skvělé muziky, taneční energie, rockové přímočarosti a zároveň uhrančivých arabských rytmů a melodií.

Do Prahy přijíždí Rachid Taha již potřetí a jelikož vždy bylo beznadějně vyprodáno, neváhejte s včasnou rezervací vašich lístků, protože se vám to i finanančně vyplatí. Předprodej odstartoval 7.12 ve všech obvyklých předprodejích. Ceny v předprodeji: od 580Kč do 800Kč + poplatky (vždy až do vyprodání určitého počtu). Prvních 250 vstupenek za cenu 580Kč, dalších 250 vstupenek za cenu 700Kč atd. K dispozici bude také 70ks VIP vstupenek k sezení na balkon za 1100,- + poplatky. Předprodej bez poplatků je pouze na pokladně Lucerna Music Baru a na www.moveticket.cz.

Koncert pro vás připravuje Move Association ve spolupráci s klubem Lucerna Music bar. Podporuje Francouzský institut v Praze a Hlavní město Praha.

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 28.03.2024

Svátek má Soňa

Citát pro dnešní den

Pravá síla vln je v jejich vytrvalosti.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz