Koncerty Praha - Alžírsko-francouzský rebel Rachid Taha se vrací do Prahy!

20.12.2009 15:12

10.2.2010 Lucerna Music bar. Praha (Pressweb) - Rachid Taha ve Francii bojuje se svou proslulou revoltující naléhavostí proti konformismu, rasismu a vyloučení ze společnosti již od začátku 80. let. Tehdy vystupoval s již dnes kultovní skupinou Carte de Séjour, která míchala arabské vlivy a punk rock

Na svém nejnovějším albu BONJOUR tento proslulý hudebník a průkopník kulturního propojování znovu otvírá mnoho osobních i společenských ran. Stačí se zaposlouchat do písně „This is an arabian song“ nebo „Mabrouk Aalik“, která vypráví o poutu mezi různými komunitami. Hudba Rachida Tahy nás samozřejmě jako vždy nutí k tanci. Dobrým příkladem je skladba „Mindjey“, která je mixem hiphopu a jeel musíc, v které navíc uslyšíte i most k electro music, jejichž autorem je Rachidův syn Lyes. To vytváří naprosto jedinečné spojení taneční, rockové a orientální hudby a naprosto bourá omezující škatulky hudebních kritiků. Na tomto albu se totiž mísí všechny kultury a Rachid Taha tu znovu propojuje svá různá vlastní já. A pokud se někdo někdy ptal sám sebe, jestli je z Orientu nebo dezorientovaný, tato rozmanitá podívaná nám podává jednoznačnou odpověď...

Rachid Taha je pozoruhodný muzikant, který spojil do jedinečné podoby tradiční hudbu severní Afriky a středního Východu se západním rockem, punkem a tanečními elektronickými rytmy. Po třech letech se konečně 10. Února vrátí do Čech, aby v pražském Lucerna Music baru představil své nové album BONJOUR, které vzniklo částečně ve Francii a v New Yorku. Tento koncert bude velkou kulturní událostí, Rachid Taha je mužem, který dostal arabské písně a melodie až na nejvyšší stupně světových žebříčků a svou hudbou překlenul nepřátelství mezi odlišnými kulturami. Je to známý rebel a bojovník proti rasismu, nesnášenlivosti a chudobě. Vystupoval už takřka po celém světě a jeho koncerty jsou vždy velkou show plnou skvělé muziky, taneční energie, rockové přímočarosti a zároveň uhrančivých arabských rytmů a melodií.

Do Prahy přijíždí Rachid Taha již potřetí a jelikož vždy bylo beznadějně vyprodáno, neváhejte s včasnou rezervací vašich lístků, protože se vám to i finanančně vyplatí. Předprodej odstartoval 7.12 ve všech obvyklých předprodejích. Ceny v předprodeji: od 580Kč do 800Kč + poplatky (vždy až do vyprodání určitého počtu). Prvních 250 vstupenek za cenu 580Kč, dalších 250 vstupenek za cenu 700Kč atd. K dispozici bude také 70ks VIP vstupenek k sezení na balkon za 1100,- + poplatky. Předprodej bez poplatků je pouze na pokladně Lucerna Music Baru a na www.moveticket.cz.

Koncert pro vás připravuje Move Association ve spolupráci s klubem Lucerna Music bar. Podporuje Francouzský institut v Praze a Hlavní město Praha.

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 27.04.2024

Svátek má Jaroslav

Citát pro dnešní den

Štěstí potichu vchází dveřmi, které jsi nechal otevřené.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz