Koncerty Praha Tip - CZECHBLUES.COM UVÁDÍ: The King Size Boogieman

10.01.2010 23:40

Blues & rock 'n' roll, čtvrtek 14. 1. 2010, 21.00 Blues sklep. Kapela The Kingsize Boogiemen vznikla někdy kolem roku 2000 původně jako akustické duo.

Zakládajícími členy byli Míra Štefan a Standa Beran. Po několikerých personálních obměnách se složení kapely ustálilo takto: Standa Beran – zpěv, foukací harmonika; Míra Štefan – baskytara; Martin Petrásek – bicí; František Javůrek – kytara, rezofonická kytara, zpěv.

The Kingsize Boogiemen hrají skladby legendárních i méně známých bluesmanů, jako jsou Muddy Waters, Willie Dixon, Smokey Wilson, Rod Piazza, Billy Branch a další. Jejich skladby se však nesnaží bez rozmyslu  kopírovat, snahou kapely je hrát převzaté skladby po svém. V repertoiru kapely lze najít jak pomalé blues, tak skladby ve vyšším až vysokém tempu. Oživením živých koncertů je hra kytaristy Františka Javůrka na rezofonickou kytaru, která odpovídajícím způsobem mění sound celé kapely a činí tak živé vystoupení rozmanitějším. V loňském roce vydali The Kingsize Boogiemen desku s názvem ,,Budeme kácet, pokud nemáte“.

První koncert s podtitulem CZECHBLUES.COM UVÁDÍ www.czechblues.com, ve kterém český bluesový portál představí mladé bluesové kapely z České republiky.

více info: www.bluessklep.cz

zdroj: TZ Blues sklep

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 29.03.2024

Svátek má Taťána

Citát pro dnešní den

Není umění nikdy nespadnout, ale vždy se znovu zvednout.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz