Koncerty Praha - Music Infinity 2010: MARSEN JULES live (DE) + Irena a Vojtěch Havlovi & Sonority live (CZ)

05.01.2010 21:09

 Marsen Jules - Ambient s duší vážné hudby. První večírek Music Infinity v roce 2010 bude ve znamení propojení současného ambientu s vážnou hudbou - vystoupí mistr rozjímavých nálad Marsen Jules a na exkluzivním společném koncertě také Vojtěch a Irena Havlovi a projekt Sonority.


Palác Akropolis  15.1.2010 v 19,30

 Dortmundský hudebník Martin Juhls vystupující pod jménem Marsen Jules patří mezi absolutní špičku současné ambientní hudby. Jeho sofistikované kompozice se vyznačují zenovými náladami, jako kdyby v nich talentovaný tvůrce chtěl zhudebnit prchlivé momenty krásy. Nepotřebuje rytmy ani chytlavé melodie a všechny výrazové prostředky podřizuje budování magické atmosféry. V pátek 15. ledna v Paláci Akropolis představí svůj delikátní atmosférický ambient nabitý emocemi poprvé také českému publiku.

Martin Juhls začal vydávat svoji hudbu v roce 2003 na několika internetových labelech a kromě Marsena Julese natáčel také pod jmény Falter či Krill.Minima. Poprvé na sebe výrazně upozornil v polovině dekády albem Herbstlaub - svým debutem na prestižní značce City Center Office. Deska plná působivých ambientních kompozic sklidila obrovský ohlas mezi odborníky na elektronickou hudbu. Úchvatné evokace na téma 'podzimní listí' vznikly smyčkováním samplů vážné hudby na pozadí glitchových praskanců a připomínaly Wolfganga Voigta a jeho legendární projekt GAS.

I následná alba Les Fleurs či Golden se dočkala nadšeného přijetí a Marsen Jules si vysloužil srovnání s dalšími specialisty na atmosférickou a minimalistickou hudbu jako jsou třeba Arvo Pärt, Colleen nebo Stars Of The Lid. Přišly také pozvánky na prestižní výroční kompilaci Pop Ambient vydávanou kolínskou značkou Kompakt. Marsen Jules také často remixuje nahrávky svých kolegů a v roce 2007 se účastnil projektu současných německých hudebníků, kteří se pustili do kreativní reinterpretace Vodní hudby Georga Friedricha Händela.   

Martin Juhls se letos stal držitelem ceny Qwartz v hlavní kategorii nejlepší album. Cena určená skladatelům elektronické hudby se uděluje každý rok v Paříži a Juhls ji obdržel za desku svého projektu Krill.minima, Urlaub auf Balkonien. Mezi dalšími nominovanými byli také například Autechre nebo Supermayer.

Hostem lednového večera Music Infinity bude také společný exkluzivní koncert legendární dvojice hudebníků Irena a Vojtěch Havlovi a nadějného elektronického projektu Sonority. Světoznámé české legendy meditační hudby zahrají na Violu da Gamba za doprovodu textur talentovaného producenta Jana Hanáka a budou tentokráte spolu komunikovat na téma ´ambientní hudba´.

Cyklus Music Infinity pořádaný Palácem Akropolis pod dramaturgickým vedením Josefa Sedloně vstoupí 15. ledna už do svého šestého ročníku. Za dobu svého působení se stala nedílnou součástí kulturní nabídky v hlavním městě a i v roce 2010 bude do České republiky přivážet nejvýraznější hudebníky ze světa současné experimentální hudby.

Line up pro Music Infinity:
Martin Juhls - Electronics
Anwar Alam - Violin
Jan-Philipp Alam - Violin, Piano

Další informace a audio ukázky:
www.myspace.com/marsenjules  
www.marsenjules.de
www.havlovi.wz.cz/
www.myspace.com/sonorityidm
www.palacakropolis.cz


Marsen Jules - diskografie:
Marsen Jules – Lazy Sunday Funerals (LP/Autoplate, 2003)
Marsen Jules – Yara (LP/Autoplate, 2004)
Marsen Jules – Herbstlaub (LP/ City Centre Offices, 2005)
Marsen Jules – Les Fleurs (LP/City Centre Offices, 2006)
Marsen Jules – Golden (Genesungswerk, 2007)

Napsali o nahrávkách Marsena Julese:
„Nádherná hudba.“ Vital Weekly
„Herbstlaub je jedna z nejúchvatnějších desek, které letos uslyšíte.“ EARPLUG
„Toto je náladová hudba, kterou stvořil kumštýř s uchem pro křehké melodie a okem pro krásy přírody.“ THE BRAIN


Předprodej lístků v sítích TICKETPRO, TICKETPORTAL a v kavárně Paláce Akropolis.
200,- Kč v kavárně Paláce Akropolis
230,- Kč v Ticketpro
250,- Kč na místě


Další Music Infinity už 15. Února
Epic45 (Make Mine Music, UK) + Dakota Suite (Karaoke Kalk, UK)

Foto:
http://ftp.palacakropolis.cz/propagace/10_01_15_MI_MarsenJules/

 

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 20.04.2024

Svátek má Marcela

Citát pro dnešní den

Udělej co můžeš, s tím, co máš, tam, kde jsi.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz