Praha zažije jedinečný pouliční festival - "Nonstopcity street free festival"

21.04.2010 06:57

Unikátní kulturní akce Nonstopcity street free festival, který pořádá nezisková organizace Nonstopcity-kultura v ulicích pod záštitou Magistrátu hlavního města Prahy, oživí pražské ulice v pátek 14. května 2010. Tato jedinečná kulturní událost je díky spojení hudby a světelné show výjimečnou originální akcí, která se v rámci České republiky koná poprvé.

Nonstopcity street free festival

Nonstopcity street free festival, který přinese zábavu do ulic, je pro všechny návštěvníky zcela zdarma. Program bude probíhat od 17 do 22 hodin a je vhodný pro zájemce všech věkových kategorií, včetně rodin s dětmi. I když bude festival především přehlídkou hudebních kapel a interpretů, k vidění budou i divadelní a loutková představení pro děti i dospělé. Jednotlivé umělecké styly budou od sebe navzájem odděleny prostřednictvím podií, které budou umístěny na osmi různých pražských lokacích. Zde pak budou mít umělci možnost předvést divákům a posluchačům své umění.

V rámci celého festivalu bude probíhat unikátní světelná show. Každé místo, kde bude probíhat program, bude mít svůj jeden velký světelný paprsek a zároveň bude nasvíceno za pomocí tisíce malých červených LED diod světýlek. Nad hlavním městem se tak objeví jedinečný světelný pohled osmi červených paprsků mířících vzhůru do nekonečné tmy. Tato světelná show vyvrcholí laserovou projekcí na vybranou budovu na ambient scéně, kde bude také probíhat program. „Po setmění se zde díky unikátní interaktivní projekci bude kreslit skrz laserové ukazovátko na vybranou plochu. Někteří z návštěvníků budou tak mít možnost si kreslení laserem vyzkoušet a stát se na chvíli autorem originálního obrazce,“ říká Petr Hozman, zástupce organizátora festivalu neziskového sdružení Nonstopcity–kultura v ulicích.

„V Praze na rozdíl od jiných evropských měst se nekoná mnoho kulturních akcí pod širým nebem, které by navíc byly vhodné pro široké spektrum návštěvníků. Jsme proto velmi rádi, že můžeme tuto akci podpořit a doufáme spolu s pořadateli, že si najde své příznivce a své pevné místo na pražské kulturní scéně,“ říká marketingová manažerka NESCAFÉ Hana Chybová, generální partner festivalu.

Hlavní město v polovině května čeká opravdu bohatý kulturní zážitek. V jeden den, 14. května, se  propojí hned tři významné festivaly najednou. Město tak zažije jeden celoměstský happening, jelikož pro návštěvníky je připravena řada divadelních představení, performancí,  koncertů apod. Partnerem Nonstopcity street free festivalu je akce Oslavy Prahy (www.oslavyprahy.cz), která se koná ve dnech 14. – 15. května v Praze. Dalším partnerem je festival Street For Art (www.streetforart.cz), který se letos soustředí kolem Centrálního parku Jižního Města u stanice metra Háje a bude se konat od 13. – 23. května. 
Více informací o Nonstopcity street free festivalu najdete na webových stránkách, které jsou nyní ve výstavbě a o jejich spuštění budete včas informováni.

Mediální partneři festivalu jsou Rádio1, i-legalne.cz, Mix.cz, Jsem-Zena.cz.


Rozmístění pódií
Program 14. května 2010 17:00 – 22:00

Main stage
- Rašínovo nábřeží (náplavka) Praha 2
• kapela Sporto, Unifiction, Mako!Mako, Poslední výstřel a další

Afro stage
- Kampa Park
• Batocu, Aneboafro, Marimbamama a další

Divadelní stage
- Dvořákovo nábřeží (pod nemocnicí Na Františku) Praha 1
• divadelní skupina VOSTO5, divadelní soubor Fekete Seretlek a další

Hip Hop stage
- Jižní Město – Praha 4
• Dj Enemy, Dj Rockstar či Dj Kolack, Aiki Pajki a další

Folklór stage
- Kozí plácek – Praha 1
• cimbálová kapela Filipa Cíla
• taneční vystoupení
• Duo středověké inspirace Ella

Electro stage
- Letenské sady (u kyvadla)
• Poxxoxo, Dj Baloo, Radeq Brousil a další

Laser & Ambient stage
Holešovice – Cross Club, Plynární 1096/23
Intro street sound
• experiment ambient live set MimozeM
• laserová show

Loutková stage
- Dlouhá 37 – Praha 1
• loutkové divadlo Já to jsem
• Viktorie Anna Grohová - Viktorka a Dřevíček


Kontakt:
press@nonstopcity.eu
Pavlína Prášilová
Nostopcity-kultura v ulicích,

Autor: TZ Nostopcity-kultura v ulicích

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 19.04.2024

Svátek má Rostislav

Citát pro dnešní den

Zázrak není létat vzduchem nebo chodit po vodě, ale chodit po zemi.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz