Skvělá muzika, Homo Sapiens..? Arakain dokončuje novou desku a chystá velké turné

10.01.2011 00:27

Jedno z nejrozsáhlejších turné ve své historii chystá legendární formace Arakain na jaro tohoto roku. Kapela momentálně dokončuje svoji novou řadovou desku s názvem Homo Sapiens ..?,  kterou se chystá představit na připravovaných jarních koncertech.

Arakain - Homo Sapiens..?

CD Homo Sapiens..? je pokračováním úspěšného alba Restart současné pětice Arakainu a jejich typického vystavění skladeb na tvrdém základu s nadstavbou melodického projevu, charakteristického pro široký rejstřík Honzy Toužimského. Skladby místy neúprosně nekompromisní dokážou během tří minut smést posluchače, jindy se převrátí do křehkých aranží v pasážích, které byste u Arakainu nečekali. Skladby Homo Sapiens, Forsage, Strážnej anděl nebo Babylon a další jsou toho důkazem.

Turné kapely potrvá dva a půl měsíce a bude čítat ke třiceti koncertům. Díky velkému zájmu ze strany pořadatelů tak letošní turné předčí i největší koncertní šňůry z minulých let.

Premiéra bude na tradičním místě, na zámku v Polné u Jihlavy už 4. března, poslední koncert se pak uskuteční 21. května v Živančicích u Parbubic. Fanoušci nebudou ochuzeni ani na dalších místech ČR, kapela za nimi přijede například do Plzně, Mostu, Kolína, České Lípy, Domažlic, Vsetína, Jablonce nad Nisou nebo Prostějova. CD se bude křtít koncem března v Brně a o měsíc později Praze.

Vstupenky jsou k dispozici jak v obvyklých předprodejních sítích, tak i v e- shopu skupiny Arakain na oficiálním webu. Fanoušci si tam za výhodných podmínek  mohou předobjednat nové CD z originální limitované edice, vstupenky na jednotlivé koncerty a trika z nové kolekce 2011.

Ani letos nebudou chybět hosté, kteří budou hned tři. Celé turné společně s Arakainem absolvuje vsetínská formace Ascendancy. Jedná se o nadějnou mladou melodickou metalovou kapelu, která vznikla teprve v létě 2009.  Za svou krátkou existenci stihli vydat EP The Primacy of reason, které bylo velmi dobře přijato.  Stejně jako Arakain na turné představí svoje nové a zároveň první CD.

Dalšími hosty, kteří se budou na koncertech střídat jsou pražští Merlin, v čele s charismatickým Danem Horynou. Ti představí své aktuální album Tibet.  Další partou, tentokrát z Českých Budějovic, je trio  Menhir. Kapela fanouškům představí svůj aktuální počin Rány osudu.
                                            
Více informací:

Arakain:
www.arakain.eu
arakain.inshop.cz

Hosté:
www.ascendancy.cz   
www.merlin-rock.eu  
www.rockmenhir.cz

 

Autor: TZ: Arakain

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 28.03.2024

Svátek má Soňa

Citát pro dnešní den

Pravá síla vln je v jejich vytrvalosti.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz