SUPER BLUES NIGHT VII.: Frank Morey Trio (USA) - Blues sklep čtvrtek 12.8.2010

11.08.2010 00:24

V pořadí sedmá SUPER BLUES NIGHT čeká všechny návštěvníky pražského hudebního klubu Blues sklep, kteří dorazí ve čtvrtek 12. 8. 2010 na večerní koncert. Ve spolupráci s hudební agenturou Czechblues.com pro Vás Blues sklep připravil další bluesovou lahůdku. Po Boo Boo Davisovi, Crazy Hambones, Tom Twistu, Wandě Johnson nebo Davidu Evansovi představí americký zpěvák a kytarista Frank Morey a jeho trio.

Zpěvák- skladatel Frank Morey nebyl nikdy obviněn z toho, že má sladký, milý, andělský druh hlasu. Rodák z Lowell v Massachusetts je znám pro svůj hrubý, drsný, hrdelný styl zpěvu a jeho hlas je perfektní pro jeho velmi zemitý, bluesový folk-rock. Moreyho výrazné vokály jsou tak kostrbaté steně jako jsou oduševnělé.
Tento muž z Nové Anglie, který hraje na akustickou kytaru a na harmoniku, přináší mezi nás mnoho vlivů. Často byl srovnáván k rannému Tomu Waitsovi, a jeho další paleta vlivů sahá od Boba Dylana a Leonarda Cohena až po velikána pozdějšího chicagského blues Howlin' Wolfa.

Morey hraje na massachusettské klubové scéně od 90-tých let. Jeho první album, Father John's Medicine, bylo vydáno u značky Indigo Hamlet v roce 2000 a pak následovalo druhé album - Cold in Hand. V roce 2002 podepsal Morey smlouvu s producentem Bobem Koesterem a pod jeho značkou Delmark (zaměřuje se převážně na blues a jazz) vydal své třetí album The Delmark Session.

 více informací: www.bluessklep.cz

Autor: TZ - blues sklep

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 20.04.2024

Svátek má Marcela

Citát pro dnešní den

Udělej co můžeš, s tím, co máš, tam, kde jsi.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz