SUPER BLUES NIGHT VII.: Frank Morey Trio (USA) - Blues sklep čtvrtek 12.8.2010

11.08.2010 00:24

V pořadí sedmá SUPER BLUES NIGHT čeká všechny návštěvníky pražského hudebního klubu Blues sklep, kteří dorazí ve čtvrtek 12. 8. 2010 na večerní koncert. Ve spolupráci s hudební agenturou Czechblues.com pro Vás Blues sklep připravil další bluesovou lahůdku. Po Boo Boo Davisovi, Crazy Hambones, Tom Twistu, Wandě Johnson nebo Davidu Evansovi představí americký zpěvák a kytarista Frank Morey a jeho trio.

Zpěvák- skladatel Frank Morey nebyl nikdy obviněn z toho, že má sladký, milý, andělský druh hlasu. Rodák z Lowell v Massachusetts je znám pro svůj hrubý, drsný, hrdelný styl zpěvu a jeho hlas je perfektní pro jeho velmi zemitý, bluesový folk-rock. Moreyho výrazné vokály jsou tak kostrbaté steně jako jsou oduševnělé.
Tento muž z Nové Anglie, který hraje na akustickou kytaru a na harmoniku, přináší mezi nás mnoho vlivů. Často byl srovnáván k rannému Tomu Waitsovi, a jeho další paleta vlivů sahá od Boba Dylana a Leonarda Cohena až po velikána pozdějšího chicagského blues Howlin' Wolfa.

Morey hraje na massachusettské klubové scéně od 90-tých let. Jeho první album, Father John's Medicine, bylo vydáno u značky Indigo Hamlet v roce 2000 a pak následovalo druhé album - Cold in Hand. V roce 2002 podepsal Morey smlouvu s producentem Bobem Koesterem a pod jeho značkou Delmark (zaměřuje se převážně na blues a jazz) vydal své třetí album The Delmark Session.

 více informací: www.bluessklep.cz

Autor: TZ - blues sklep

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 29.03.2024

Svátek má Taťána

Citát pro dnešní den

Není umění nikdy nespadnout, ale vždy se znovu zvednout.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz