Nový český rekord - 1002 kočárků za ohleduplnost v pražské dopravě!

25.05.2011 18:39

Pražské maminky o sobě daly opět hlasitě vědět, když dnes odpoledne překonaly v Praze ve žlutých lázních český rekord z loňského roku v největším počtu kočárků na jednom místě. Společně tak vzkázaly ostatním Pražanům: "Buďte k nám, prosím, ohleduplnější."Kočárků se nakonec sešlo 1002," potvrzuje vytvoření rekordu Lukáš Nádvorník z pořádajícího maminkovského serveru Babyweb.cz.

Cílem rodinného happeningu "S kočárkem Prahou" bylo upozornit na problémy, které trápí mladé rodiny, zejména maminky s malými dětmi v pražské dopravě. Maminky touto neobvyklou, ale působivou formou pořádaly své spoluobčany, aby se nechovali lhostejně k těhotným ženám v dopravních prostředcích, aby pomáhali maminkám s kočárky, ale také, aby obchodní centra zřídila adekvátní parkovací místa pro mladé rodiny vozící děti v autosedačkách. "Hromadná fotografie maminek s kočárky by měla být v médiích tím nejsilnějším apelem na veřejnost," říká další spoluorganizátorka akce Olga Kunešová z agentury BIG FISH &CO.

Kromě kočárkového rekordu se stovky maminek zúčastnily zřejmě největší maminkovské párty v české historii. Na pódiu probíhal čtyři hodiny program, kde se střídali klauni, animátoři, dětská vystoupení včetně módní přehlídky, kde modelkami byly dokonce přítomné malinké slečny. Desítky firem předváděly své výrobky pro děti a pořádaly ochutnávky.Improvizovaný fotoateliér nabízel zdarma fotografování dětí s rodiči a

zařazení všech fotografií do soutěže.Dnešním dnem ale apel na slu�nost Pražanů nekončí. "Budeme i nadále bojovat za to, aby se maminky dočkaly adekvátního zacházení, jak v městské dopravě, tak například při parkování v nákupních centrech. Lidé by měli být méně lhostejní a úřady provést některé změny v předpisech - například zrušit nesmyslné omezení pouze jednoho kočárku v autobuse či tramvaji," dodává šéfredaktorka serveru Babyweb.cz Jarmila Jelínková. Akce nenechala chladnými ani mnoho známých maminek a tatínků. Podpořit myšlenku ohleduplnosti k maminkám přišli moderátorky Gábina Partyšová, Zuzana Belohorcová, herečka Tereza Kostková, modelka Agáta Hanychová, herec Roman Vojtek, moderátor Bořek Slezáček a mnoho dalších. Nechyběla ani kompletní rodina Leoše Mareše."S Aničkou jezdím hromadnou dopravou celkem často a je pravda, že když vidím chování některých spolucestujících k maminkám s kočárky, máme vůči vyspělým zemím co dohánět. Nejen, co se týká obyčejné lidské slušnosti, ale také bych uvítala více zájmu o zlepšení situace ze strany na�ich politiků,"shrnula za všechny Olga Menzelová.
   

Autor: Olga Kunešová

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 28.03.2024

Svátek má Soňa

Citát pro dnešní den

Pravá síla vln je v jejich vytrvalosti.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz