Afrika nevšedníma očima v Pitomé kavárně

15.05.2011 00:04

Afrika nevšedníma očima je projektem občanského sdružení Centra Narovinu, který je pro Vás nyní k vidění v kavárně v Preslově 3 na Smíchově.

Výstava fotografií
Od 11.5. je v kavárně výstava fotografií Keňských dětí ze slamu Kibera, které vznikly na podporu programu Kids 4 Peace. Cílem tohoto projektu je spojení volnočasových aktivit mládeže s výchovou k aktivnímu nenásilí, podporou vztahu k životnímu prostředí, rozvojem vzdělání a posílením aktivní účasti na rozhodování v konkrétní komunitě.  Autorka  obrázků Alena Polanecká je zapálený zaměstnanec a dobrovolník Centra Narovinu, africká Keňa je pravidelným cílem jejích cest. Výstava je prodejní, výtěžek podporuje zmíněný projekt.

Přednáška s promítáním
20. června proběhne v Pitomé kavárně od 19 hodin beseda s promítáním, kde Veronika Matoušová krátce představí Centrum Narovinu a jeho činnosti, promítne fotografie a krátký film z některého projektu v Keni, natočeného našimi dobrovolníky. Délka programu je cca 90 minut a vstupné je zdarma.

Centrum Narovinu je občanské sdružení, které vzniklo v roce 1995. Hlavní náplň činnosti Centra Narovinu představují v současné době projekty zahraniční rozvojové spolupráce a globální rozvojové výchovy. Je členem českého Fóra pro rozvojovou spolupráci (FORS) a spolupracuje na kampani Česko proti chudobě.
Další cíle sdružení jsou: přispívání k vytváření tolerantní multikulturní společnosti; zvyšování veřejného povědomí o situaci v rozvojových zemích; zlepšení životní úrovně, přístupu ke vzdělání a zdravotní péči pro obyvatele rozvojových zemí (především v Africe); upozorňování na důsledky nespravedlivého mezinárodního ekonomického systému; zprostředkování pomoci v případech přírodních katastrof či konfliktů; prevence diskriminace, rasismu a xenofobie v naší společnosti.

Centrum se snaží spojovat různé lidi, kteří se většinou jako dobrovolníci snaží dosahovat cílů Centra Narovinu. Jedním z nich je právě rozvoj dobrovolnické práce a širší uplatnění dobrovolníků v oblasti rozvojové spolupráce, výchovy a osvěty.

Více informací na: www.pitomakavarna.cz/ 

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 16.04.2024

Svátek má Irena

Citát pro dnešní den

Život je jako divoký tygr. Můžeš si lehnout a položit si jeho tlapu na hlavu, nebo ho osedlat a jet na něm.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz