Výstava – Seznamte se s památnými stromy Prahy

27.02.2011 10:01

Znáte nejstarší stromy velkoměsta? Víte jak vypadají a kde rostou? To vše se můžete dozvědět na výstavě, která probíhá od 1. do 31. března 2011 v hale Škodova paláce pražského magistrátu. Spoustu fotografií zelených velikánů, doplňují zajímavosti o památných stromech.

Seznamte se s památnými stromy Prahy

Na grafu například zjistíte jaké druhy stromů jsou v Praze chráněny. Dozvíte se který strom má největší obvod kmene nebo který je nejvyšší.    Připravena je i velká nástěnná mapa, kde jsou všichni jedinci zakresleni a každý si může najít ten nejbližší svému bydlišti. Představeny jsou i všechny informační tabule, které byly u vybraných stromů nebo jejich skupin instalovány minulý rok přímo v terénu. Nabízí se tak jedinečná možnost je vidět všechny pohromadě. Milovníky cyklistiky jistě potěší pět doporučených cyklistických tras, které spojují vybrané staré svědky minulosti v okrajových částech města. Na výstavě najdete spoustu tipů na výlety či procházky.

Prezentovány jsou také webové stránky www.prazskestromy.cz, které nabízejí kompletní informace o památných stromech v Praze a spoustu dalších zajímavostí. Halu Škodova paláce, ve které je výstava připravena najdete v Jungmannově ulici 29/35 na Praze 1. Otevřena je vždy od pondělí do čtvrtka od 8 do 18h a v pátek od 8 do 16h. Výstavu připravil student České zemědělské univerzity v Praze Aleš Rudl ve spolupráci s OOP Magistrátu hl. m. Prahy.

Další informace jsou na www.prazskestromy.cz - prazskestromy@seznam.cz

Autor: Aleš Rudl

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Památné stromy Prahy

Buk lesní v oboře Hvězda

Velký dub letní na Císařském ostrově se krásně barví během podzimu


Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 23.04.2024

Svátek má Vojtěch

Citát pro dnešní den

Život je plný závazků a odpovědnosti, nejsou však důležitější než ty, které máme sami k sobě.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz