Štěňata ŠARPEJ - (SHAR-PEI) společenské plemeno z Číny, ihned k odběru !

31.08.2010 21:50

V chovatelské stanici ORIKOU KENNEL v Litoměřicích se v polovině července narodilo fence ORI sedm krásných štěňátek. Dva pejsci a pět fenek. ORI je ze světově známé chovatelské stanice BELLSHOU, Moskva, Rusko. Otcem štěňátek je VÍTEK z chovatelské stanice GOLDING, Slovinsko. Štěňátka se mají od narození čile k světu, rychle rostou a sílí. Zanedlouho se rozutečou od mámy do nových domovů.

Štěňata ŠARPEJ - (SHAR-PEI)

Některá štěňátka zatím ještě nemají své nové rodiny. V případě zájmu se na ně podívejte na webu chovatelské stanice: www.orikou.cz případně kontaktujte majitele na emailu:info@sharpeikennel.cz nebo telefonu : 725 885 962
 

Šarpeje charakterizuje jeho neobvyklá srst. Je tvrdá a krátká při doteku připomínající smirkový papír. Šarpej má viditelné velké množství kůže již od štěněčího věku. Kůže je tak volná, že se skládá do záhybů a postupem času jak pes roste varhánky ubývají a záhyby se zmenšují.
 
Šarpejové se liší v množství kůže, záhybů na těle a rovněž srsti. Jedna srst je tvrdá, vzpřímená, bez podsady, v délce do 1 cm a nepříjemně pichlavá a tvrdá. Druhý typ srsti je delší - až do 2,5 cm - a měl by na omak připomínat kartáč. Krátkosrstí šarpejové jemnější tělesnou stavbu, mnohem menší hlavu s méně masitými pysky. Bývají živější. Ti s delší srstí jsou zavalitější s tlustou kůží a méně vráskami. Volná kůže je na laloku, hlava je velká a působí zavalitějším a klidnějším dojmem. Barva srsti bývá velmi různorodá, ale jednobarevnost je standardní. Mezi  barvy patří: černá, hnědá, červená, písková, krémová, žlutá, modrá, aprikot, isabel a lila.
 
Šarpej miluje svého pána, rodinu a je šťastný, když má o všem přehled. Není vhodným do kotce! Bez společnosti člověka a zavřený v kotci velice trpí. Výborně si zvyká i na domácí zvířata a ostatní psy. Stejně výborně si zvyká i na sídlištní bydlení. Je to samostatný pes, který neobtěžuje neustálým přinášením aportů nebo dožadováním se pozornosti. Šarpej umí být velice mrštný a rychlý i když  vypadá jako pes lenoch. Velice nerad se nechává osahávat cizími lidmi. Pokud si ale někoho oblíbí, rád se nechá pohladit či podrbat třeba i na hlavě.
 

Text foto: Vladímír Vondrák
www.orikou.cz
 

Autor: Vladimír Vondrák

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Štěňata ŠARPEJ - (SHAR-PEI)

ŠARPEJ - (SHAR-PEI)

ŠARPEJ - (SHAR-PEI)

ŠARPEJ - (SHAR-PEI)

ŠARPEJ - (SHAR-PEI)


Buďte první kdo okomentuje tento tip

 
štěňátka
To jsou moc krásný štěňátka!!
radek
23.09.2010 18:51

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 30.04.2024

Svátek má Blahoslav

Citát pro dnešní den

Je lepší zapálit svíčku, než si stěžovat na tmu.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz