Štěňata ŠARPEJ - (SHAR-PEI) společenské plemeno z Číny, ihned k odběru !

31.08.2010 21:50

V chovatelské stanici ORIKOU KENNEL v Litoměřicích se v polovině července narodilo fence ORI sedm krásných štěňátek. Dva pejsci a pět fenek. ORI je ze světově známé chovatelské stanice BELLSHOU, Moskva, Rusko. Otcem štěňátek je VÍTEK z chovatelské stanice GOLDING, Slovinsko. Štěňátka se mají od narození čile k světu, rychle rostou a sílí. Zanedlouho se rozutečou od mámy do nových domovů.

Štěňata ŠARPEJ - (SHAR-PEI)

Některá štěňátka zatím ještě nemají své nové rodiny. V případě zájmu se na ně podívejte na webu chovatelské stanice: www.orikou.cz případně kontaktujte majitele na emailu:info@sharpeikennel.cz nebo telefonu : 725 885 962
 

Šarpeje charakterizuje jeho neobvyklá srst. Je tvrdá a krátká při doteku připomínající smirkový papír. Šarpej má viditelné velké množství kůže již od štěněčího věku. Kůže je tak volná, že se skládá do záhybů a postupem času jak pes roste varhánky ubývají a záhyby se zmenšují.
 
Šarpejové se liší v množství kůže, záhybů na těle a rovněž srsti. Jedna srst je tvrdá, vzpřímená, bez podsady, v délce do 1 cm a nepříjemně pichlavá a tvrdá. Druhý typ srsti je delší - až do 2,5 cm - a měl by na omak připomínat kartáč. Krátkosrstí šarpejové jemnější tělesnou stavbu, mnohem menší hlavu s méně masitými pysky. Bývají živější. Ti s delší srstí jsou zavalitější s tlustou kůží a méně vráskami. Volná kůže je na laloku, hlava je velká a působí zavalitějším a klidnějším dojmem. Barva srsti bývá velmi různorodá, ale jednobarevnost je standardní. Mezi  barvy patří: černá, hnědá, červená, písková, krémová, žlutá, modrá, aprikot, isabel a lila.
 
Šarpej miluje svého pána, rodinu a je šťastný, když má o všem přehled. Není vhodným do kotce! Bez společnosti člověka a zavřený v kotci velice trpí. Výborně si zvyká i na domácí zvířata a ostatní psy. Stejně výborně si zvyká i na sídlištní bydlení. Je to samostatný pes, který neobtěžuje neustálým přinášením aportů nebo dožadováním se pozornosti. Šarpej umí být velice mrštný a rychlý i když  vypadá jako pes lenoch. Velice nerad se nechává osahávat cizími lidmi. Pokud si ale někoho oblíbí, rád se nechá pohladit či podrbat třeba i na hlavě.
 

Text foto: Vladímír Vondrák
www.orikou.cz
 

Autor: Vladimír Vondrák

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Štěňata ŠARPEJ - (SHAR-PEI)

ŠARPEJ - (SHAR-PEI)

ŠARPEJ - (SHAR-PEI)

ŠARPEJ - (SHAR-PEI)

ŠARPEJ - (SHAR-PEI)


Buďte první kdo okomentuje tento tip

 
štěňátka
To jsou moc krásný štěňátka!!
radek
23.09.2010 18:51

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 17.05.2024

Svátek má Aneta

Citát pro dnešní den

Úsměv je světlo, jenž se ukáže v okně obličeje a naznačí, že srdce je doma.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz