Toulcův dvůr - První trh výhradně s produkty ekologického zemědělství

08.10.2010 20:10

Toulcův dvůr zve všechny milovníky dobrého jídla a životního prostředí na 1. trh potravin od drobných zemědělců, kteří hospodaří šetrně k životnímu prostředí. Trh se uskuteční dne 12. října 2010 mezi 15. až 19. hodinou v areálu Toulcova dvora.

1. BIOTRH Toulcův dvůr

Na trhu se představí celá řada drobných ekohospodářů z širokého okolí. Všichni prodejci budou certifikovanými ekologickými zemědělci. Budete zde tedy moci nakoupit potraviny od přímo od sedláků pěstované s ohledem na okolní životní prostředí. Biotrh je prvním svého druhu u nás a nabídne nejen zeleninu, ale také pečivo, masné výrobky, mléčné výrobky, nápoje či vína vše v kvalitě bio.

Ze strany spotřebitelů vyvolávají trhy dojem, že nakupují environmentálně příznivé potraviny již jen z titulu, že jsou nabízeny na trhu. Částečně tomu tak je, nicméně je třeba zdůraznit, aby potraviny s environmentální přidanou hodnotou byly výrazněji odlišeny a byl jim poskytnut zvláštní prostor. Jan Valeška z PRO-BIO ligy k tomu říká: "Farmářská tržiště zavalila Prahu a nabídla spotřebitelům možnost nákupu místních potravin od „drobných zemědělců“.  Ukazuje se však, že oni „drobní zemědělci“ nejsou až tak drobní, a že hlavním nástrojem boje mezi stánkaři se nestala kvalita, ale cena. V konkurenci velkovýrobců nemají tuzemští ekologičtí zemědělci příliš možností, jak konkurovat cenou a kvalita není hlavním motivem tuzemského spotřebitele k nákupu potraviny."

PRO-BIO liga a Toulcův dvůr úzce spolupracují na podpoře ekologických zemědělců a jejich práce. "Vytvoření Biotržiště v prostorách Toulcova dvora považujeme za logický krok. Naše zařízení dlouhodobě přitahuje obyvatele Prahy i přilehlého okolí s posíleným environmentálním vědomím, a také maminky s dětmi, což jsou právě cílové skupiny produktů ekologického zemědělství." říká Jan Chvátal z Toulcova dvora.
 
"Navíc, Toulcův dvůr se stal již v minulosti prostorem, který již několik ekosedláků využívá jako odběrného místa pro své objednávkové či bedýnkové systémy. Tržiště je pak jen přirozeným vyústěním tohoto vývoje." doplňuje informace o spolupráci obou organizací Valeška. Pro milovníky překvapení v bedýnkách si organizátoři připravili možnost objednání bedýnky od vybraných sedláků dopředu na webu www.bedynky.cz prostřednictvím družstva Biokošík PRO-BIO LIGY.

Přijďte podpořit ekologické zemědělce a jejich práci, která přináší pozitiva nám všem,
a samozřejmě si přijďte dobře nakoupit a pochutnat. Další možnost bude 9. listopadu na stejném místě ve stejném čase.

Aktualizovaný seznam přítomných ekozemědělců a další informace jsou k nalezení na www.biospotrebitel.cz/biotrh.

Biotrh organizuje ZS Toulcův dvůr a PRO-BIO LIGA.

Kontakt:
Jan Valeška
Tel: 272 660 501
Mail: info@biospotrebitel.cz
www.biospotrebitel.cz/biotrh

 www.toulcuvdvur.cz

Autor: TZ: Toulcův dvůr

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 28.03.2024

Svátek má Soňa

Citát pro dnešní den

Pravá síla vln je v jejich vytrvalosti.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz