Toulcův dvůr - První trh výhradně s produkty ekologického zemědělství

08.10.2010 20:10

Toulcův dvůr zve všechny milovníky dobrého jídla a životního prostředí na 1. trh potravin od drobných zemědělců, kteří hospodaří šetrně k životnímu prostředí. Trh se uskuteční dne 12. října 2010 mezi 15. až 19. hodinou v areálu Toulcova dvora.

1. BIOTRH Toulcův dvůr

Na trhu se představí celá řada drobných ekohospodářů z širokého okolí. Všichni prodejci budou certifikovanými ekologickými zemědělci. Budete zde tedy moci nakoupit potraviny od přímo od sedláků pěstované s ohledem na okolní životní prostředí. Biotrh je prvním svého druhu u nás a nabídne nejen zeleninu, ale také pečivo, masné výrobky, mléčné výrobky, nápoje či vína vše v kvalitě bio.

Ze strany spotřebitelů vyvolávají trhy dojem, že nakupují environmentálně příznivé potraviny již jen z titulu, že jsou nabízeny na trhu. Částečně tomu tak je, nicméně je třeba zdůraznit, aby potraviny s environmentální přidanou hodnotou byly výrazněji odlišeny a byl jim poskytnut zvláštní prostor. Jan Valeška z PRO-BIO ligy k tomu říká: "Farmářská tržiště zavalila Prahu a nabídla spotřebitelům možnost nákupu místních potravin od „drobných zemědělců“.  Ukazuje se však, že oni „drobní zemědělci“ nejsou až tak drobní, a že hlavním nástrojem boje mezi stánkaři se nestala kvalita, ale cena. V konkurenci velkovýrobců nemají tuzemští ekologičtí zemědělci příliš možností, jak konkurovat cenou a kvalita není hlavním motivem tuzemského spotřebitele k nákupu potraviny."

PRO-BIO liga a Toulcův dvůr úzce spolupracují na podpoře ekologických zemědělců a jejich práce. "Vytvoření Biotržiště v prostorách Toulcova dvora považujeme za logický krok. Naše zařízení dlouhodobě přitahuje obyvatele Prahy i přilehlého okolí s posíleným environmentálním vědomím, a také maminky s dětmi, což jsou právě cílové skupiny produktů ekologického zemědělství." říká Jan Chvátal z Toulcova dvora.
 
"Navíc, Toulcův dvůr se stal již v minulosti prostorem, který již několik ekosedláků využívá jako odběrného místa pro své objednávkové či bedýnkové systémy. Tržiště je pak jen přirozeným vyústěním tohoto vývoje." doplňuje informace o spolupráci obou organizací Valeška. Pro milovníky překvapení v bedýnkách si organizátoři připravili možnost objednání bedýnky od vybraných sedláků dopředu na webu www.bedynky.cz prostřednictvím družstva Biokošík PRO-BIO LIGY.

Přijďte podpořit ekologické zemědělce a jejich práci, která přináší pozitiva nám všem,
a samozřejmě si přijďte dobře nakoupit a pochutnat. Další možnost bude 9. listopadu na stejném místě ve stejném čase.

Aktualizovaný seznam přítomných ekozemědělců a další informace jsou k nalezení na www.biospotrebitel.cz/biotrh.

Biotrh organizuje ZS Toulcův dvůr a PRO-BIO LIGA.

Kontakt:
Jan Valeška
Tel: 272 660 501
Mail: info@biospotrebitel.cz
www.biospotrebitel.cz/biotrh

 www.toulcuvdvur.cz

Autor: TZ: Toulcův dvůr

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 28.04.2024

Svátek má Vlastislav

Citát pro dnešní den

Když se jedna brána ke štěstí zavírá, druhá se otevírá. My však často dlouho zíráme na vchod, který se uzavřel, a ani si nevšimneme toho, který se pro nás otevřel.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz