08.12.2009 06:00
Brambory sůl pepř škrob
Syrové oloupané brambory nahrubo nastrouháme, osolíme, mírně opepříme a promícháme aby se sůl dostala do celé hmoty. Necháme cca 2 minuty stát, brambory pustí vodu. Zaprášíme to škrobem tak aby po promíchání vznikla soudržná hmota. Tu pěchujeme do rozehřátých koleček lívanečníku vytřených olejem. Jakmile kolečka ztuhnou, otočíme je aby ztuhla i druhá strana. V tomto stavu je možno si "rosti" namrazit do zásoby. Takto připravené placičky se smaží ve friťáku do zlatova. Na co všechno je použijete nechám na Vás. I samotné jsou skvělé.
Jsou to placičky shodné s těmi, které dává Mc Donald k snídańovým menu nebo se prodávají mražené obvykle pod názvem "rosti". Neobsahují vejce ani mouku !!!
Autor: Hana Lounova
Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip
Svátek má Žaneta
Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru
2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz