Pečené koleno s mletým masem

20.07.2009 07:00

Pečené koleno s mletým masem

Suroviny:

1 zadní koleno – větší, 300 – 400 g mletého vepřového masa nebo mix, 1 nožka klobásy (párek, cigáro), 1 menší vejce, 1 palice česneku, sůl, mletý pepř, drcený kmín, majoránka, 1 lžíce oleje. Koření můžeme použít dle svých zvyklostí, např. zabijačkové apd.Dále potřebujeme alobal a motouz.

Postup:

Koleno vykostíme a plát si nožem upravíme do šířky, osolíme, potřeme trochou utřeného česneku. Do mletého masa dáme vejce, zbytek česneku, sůl, pepř, drcený kmín, trošku majoránky, promícháme a rozetřeme na plát masa. Doprostřed dáme nožku klobásy, maso svineme, spíš se dá říci, že strany dáme k sobě a motouzem pevně svážeme. Rolku potřeme ze všech stran olejem, osolíme a zabalíme do alobalu. Dáme na pekáček do vyhřáté trouby asi na 3/4 hodiny. Pak alobal odstraníme, maso se hezky zatáhne, přidáme trochu vody, přikryjeme a dáme do trouby na další 3/4 hodiny. Pak rozřízneme nahoře rolky motouz a na kůži uděláme mřížku a dáme do trouby dopéct už bez přikrytí. Během pečení přeléváme výpekem a podle potřeby přidáváme horkou vodu. Chutná teplé i studené.

Poznámka:

www.toprecepty.cz

Autor: Merylas

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 05.05.2024

Svátek má Klaudie

Citát pro dnešní den

Je snazší za své zásady bojovat, než se jimi řídit.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz