20.07.2009 07:00
1 zadní koleno – větší, 300 – 400 g mletého vepřového masa nebo mix, 1 nožka klobásy (párek, cigáro), 1 menší vejce, 1 palice česneku, sůl, mletý pepř, drcený kmín, majoránka, 1 lžíce oleje. Koření můžeme použít dle svých zvyklostí, např. zabijačkové apd.Dále potřebujeme alobal a motouz.
Koleno vykostíme a plát si nožem upravíme do šířky, osolíme, potřeme trochou utřeného česneku. Do mletého masa dáme vejce, zbytek česneku, sůl, pepř, drcený kmín, trošku majoránky, promícháme a rozetřeme na plát masa. Doprostřed dáme nožku klobásy, maso svineme, spíš se dá říci, že strany dáme k sobě a motouzem pevně svážeme. Rolku potřeme ze všech stran olejem, osolíme a zabalíme do alobalu. Dáme na pekáček do vyhřáté trouby asi na 3/4 hodiny. Pak alobal odstraníme, maso se hezky zatáhne, přidáme trochu vody, přikryjeme a dáme do trouby na další 3/4 hodiny. Pak rozřízneme nahoře rolky motouz a na kůži uděláme mřížku a dáme do trouby dopéct už bez přikrytí. Během pečení přeléváme výpekem a podle potřeby přidáváme horkou vodu. Chutná teplé i studené.
Autor: Merylas
Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip
Svátek má Albert
Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru
2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz