19.08.2009 06:00
1 kg hladké mouky, 2 lžičky soli – podle potřeby, 2 – 3 lžičky drceného kmínu, 1 kostka čerstvého droždí – 42 g, špetka cukru, 5 lžic oleje – nemusí být, zhruba 0,75 lt vlažné vody, olej na smažení.
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Já smíchám mouku se solí a kmínem, přidám vlažnou vodu, olej cukr a rozdrobím droždí. Nechám asi 5 – 10 minut stát a zadělám ne moc tuhé těsto. Necháme vykynout, na větší rovný talíř si dáme asi lžíci oleje, odebíráme kousky těsta a na tomto talíři roztačíme a vytáhneme do šířky. Sice máme mastné prsty,ale zdá se mi tento postup lepší a rychlejší, než vyvalovat válečkem. Ihned vhazujeme do vyšší vrstvy horkého oleje a smažíme z obou stran.Odkládáme na papírový ubrousek. Podáváme dle svých zvyklostí. S kečupem, tatarskou nebo ďábelskou omáčkou, jsou dobré i některé hotové omáčky např.Hellmanns. Sypeme sýrem.
Těsto jde uchovat v chladničce i několik dnů.
Autor: Merylas
Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip
Svátek má Cecílie
Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru
2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz