Plněná paprika

02.08.2009 07:00

Plněná paprika

Suroviny:

1 kg mletého mäsa, 200 g ryže, 2 vajcia, soľ, piper, 6 paprik, 1 paradajkový pretlak, 3 lyžice hladkej múky, 3 klinčeky, 4 lyžice oleja, cukor

Postup:

Ryžu podusíme do polomäkka. Necháme vychladnúť. Potom ju zmiešame s mletým mäsom, vajcami, osolíme, opipríme a naplníme vyčistené celé papriky. Ak nám mäso zostane, urobíme z neho gule s priemerom asi 4–5 cm. Na oleji opražíme múku s klinčekami, zalejeme studenou vodou (množstvo také, aby sme dostali stredne hustú omáčku), osolíme, ochutíme cukrom a za stálého miešania privedieme k varu. Keď omáčka začne vrieť, vložíme naplnené papriky, prípadne i gule a pomaly varíme asi 40 minút. Podávame s knedlíkom nebo zemiakmi. Môžu sa robiť aj iba gule, bez plnenia paprík, ale omáčka už nebude mať tu správnou chuť, ktorú jej dodajú papriky. Kto má rád pikatnejšie, naplní 1–2 pálivé papriky.

Poznámka:

www.toprecepty.cz

Autor: tejaja

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 21.11.2024

Svátek má Albert

Citát pro dnešní den

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz