Recepty - Roštěnky na zázvoru

14.01.2010 06:00

Suroviny:

1 kg hovězího zadního 2-3 cibule 3-5 stroužků česneku olivový olej, může být i obyčejný 2 lžíce zázvoru kousek rozehřátého másla 3ťáva z 1/2 citronu vývar, stačí voda pepř sůl

Postup:

Maso si nakrájíme na plátky-roštěnky, den předem, naklepeme si je, osolíme, opepříme,posypeme 1 lžící zázvoru, potřeme rozetřeným česnekem, pokapeme šťávou z citronu a rozehřátým máslem pro zjemění. Přendáme si roštěnky mezi 2 talíře a dáme do chladna na 24 hodin. Druhý den je osmažíme po obou stranách na oleji, vyndáme je a dáme osmažit cibule, které nakrájíme na proužky a vrátíme maso zpět do hrnce, přilijeme vývar(vodu)a dusíme až je maso měkké, občas přiléváme vývar. Ke konci dušení přidáme 1 lžíčku zázvoru, do vody rozkvrdláme mouku a nalijeme do šťávy, jeli třeba dosolíme a necháme přejít chvíli varem, dokud šťáva nezhoustne.

Poznámka:

V naší domácnosti je tento pokrm jedním z lahůdek, který nám bezkonkurenčně chutná dá se říct nejvíc! Příkrm se hodí jakýkoliv, se vším je to moc dobrý. Zdroj mám z exkluzivního hotelu a je to hodně dávno.

Autor: Bibinka

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 29.04.2024

Svátek má Robert

Citát pro dnešní den

Lidé pro samé žití zapomínají žít.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz