14.01.2010 06:00
1 kg hovězího zadního 2-3 cibule 3-5 stroužků česneku olivový olej, může být i obyčejný 2 lžíce zázvoru kousek rozehřátého másla 3ťáva z 1/2 citronu vývar, stačí voda pepř sůl
Maso si nakrájíme na plátky-roštěnky, den předem, naklepeme si je, osolíme, opepříme,posypeme 1 lžící zázvoru, potřeme rozetřeným česnekem, pokapeme šťávou z citronu a rozehřátým máslem pro zjemění. Přendáme si roštěnky mezi 2 talíře a dáme do chladna na 24 hodin. Druhý den je osmažíme po obou stranách na oleji, vyndáme je a dáme osmažit cibule, které nakrájíme na proužky a vrátíme maso zpět do hrnce, přilijeme vývar(vodu)a dusíme až je maso měkké, občas přiléváme vývar. Ke konci dušení přidáme 1 lžíčku zázvoru, do vody rozkvrdláme mouku a nalijeme do šťávy, jeli třeba dosolíme a necháme přejít chvíli varem, dokud šťáva nezhoustne.
V naší domácnosti je tento pokrm jedním z lahůdek, který nám bezkonkurenčně chutná dá se říct nejvíc! Příkrm se hodí jakýkoliv, se vším je to moc dobrý. Zdroj mám z exkluzivního hotelu a je to hodně dávno.
Autor: Bibinka
Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip
Svátek má Žaneta
Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru
2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz