03.08.2009 06:00
zadní nohy králíka, 50 g slaniny / špeku /, 50 g anglické slaniny, 150 ml bílého suchého vína, cca 10 kuliček jalovce, máslo, olej, sůl, bílý pepř Bramboráčky: brambory, mléko, mouka, vejce, niva / 100 g na 1 kg brambor /, větší jablko, sůl, pepř
Králíka prošpikujeme, osolíme, opepříme a opečeme na zbytku slaniny a oleji. Přendáme do pekáčku, jednotlivé porce přikryjeme plátky anglické slaniny, přidáme máslo, jalovec, podlijeme vínem a přikryté pečeme. Před koncem odkryjeme a dopečeme do zlatova. Těsto na bramboráčky si připravíme běžným způsobem, vmícháme nastrouhanou nivu a jablko. Smažíme menší placičky.
Bramboráčky solíme opatrně, niva je dost slaná. Jako příloha jsou výborné fazolky.
Autor: maris
Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip
Svátek má Albert
Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru
2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz