Recepty – Králík na jalovci s bramboráčky s nivou

03.08.2009 06:00

Recepty – Králík na jalovci s  bramboráčky s nivou

Suroviny:

zadní nohy králíka, 50 g slaniny / špeku /, 50 g anglické slaniny, 150 ml bílého suchého vína, cca 10 kuliček jalovce, máslo, olej, sůl, bílý pepř Bramboráčky: brambory, mléko, mouka, vejce, niva / 100 g na 1 kg brambor /, větší jablko, sůl, pepř

Postup:

Králíka prošpikujeme, osolíme, opepříme a opečeme na zbytku slaniny a oleji. Přendáme do pekáčku, jednotlivé porce přikryjeme plátky anglické slaniny, přidáme máslo, jalovec, podlijeme vínem a přikryté pečeme. Před koncem odkryjeme a dopečeme do zlatova. Těsto na bramboráčky si připravíme běžným způsobem, vmícháme nastrouhanou nivu a jablko. Smažíme menší placičky.

Poznámka:

Bramboráčky solíme opatrně, niva je dost slaná. Jako příloha jsou výborné fazolky.

www.toprecepty.cz

Autor: maris

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 28.04.2024

Svátek má Vlastislav

Citát pro dnešní den

Když se jedna brána ke štěstí zavírá, druhá se otevírá. My však často dlouho zíráme na vchod, který se uzavřel, a ani si nevšimneme toho, který se pro nás otevřel.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz