Recepty – Králík na jalovci s bramboráčky s nivou

03.08.2009 06:00

Recepty – Králík na jalovci s  bramboráčky s nivou

Suroviny:

zadní nohy králíka, 50 g slaniny / špeku /, 50 g anglické slaniny, 150 ml bílého suchého vína, cca 10 kuliček jalovce, máslo, olej, sůl, bílý pepř Bramboráčky: brambory, mléko, mouka, vejce, niva / 100 g na 1 kg brambor /, větší jablko, sůl, pepř

Postup:

Králíka prošpikujeme, osolíme, opepříme a opečeme na zbytku slaniny a oleji. Přendáme do pekáčku, jednotlivé porce přikryjeme plátky anglické slaniny, přidáme máslo, jalovec, podlijeme vínem a přikryté pečeme. Před koncem odkryjeme a dopečeme do zlatova. Těsto na bramboráčky si připravíme běžným způsobem, vmícháme nastrouhanou nivu a jablko. Smažíme menší placičky.

Poznámka:

Bramboráčky solíme opatrně, niva je dost slaná. Jako příloha jsou výborné fazolky.

www.toprecepty.cz

Autor: maris

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 22.11.2024

Svátek má Cecílie

Citát pro dnešní den

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz