Recepty – Masové knedlíčky do polévky

26.08.2009 06:00

Recept mám z kuchařky Jednoduché recepty a už je dělám asi 5let.Takže recept je mnohokrát s úspěchem vyzkoušený ;-)

Recepty – Masové knedlíčky do polévky

Suroviny:

Vařené maso z polévky 200–250g , vejce 1, 1/4cibule, sůl+pepř mletý, zelená petrželka, houska 1/2–2/3,nebo strouhanka namočená v mléce, mouka hladká 1lžička. Voda na uvaření, sůl.

Postup:

Velmi jemně nakrájíme maso,dáme do misky,přidáme najemno nastrouhanou cibuli,dobře vyždímanou housku,najemno sekanou petrželku,vej­ce,sůl,pepř.Vy­pracujeme těsto husté asi jako tužší krém,pokud je řidší přidáme lžičku hl.mouky ,zamícháme a necháme chvilku ustát.V hrnci si zavaříme vodu osolíme,vložíme vytvarované knedlíčky a vaříme dle velikosti.Já dělám malé a vařím 4–5min.Uvařené nám vyplavou na povrch.Vyndáme do misky a vkládáme do hotového vývaru jen prohřát. Knedlíčky mají být jemné a ne tuhé. Množství housky dávám dle druhu masa;hovězí a vepřové bývá sušší a tak dám namočené housky více,zato u kuřecího masa(dávám i kůžičky) volím množství housky menší-maso bývá dost nasáklé vývarem. Vařím samostatně a do polévky vkládám už uvařené knedlíčky,protože syrová cibule pouští při vaření specifickou chuť a měli by jsme vývar s cibulovou chutí,kdežto uvařené knedlíčky už jen přijmou chuť vývaru a nic na polévce nezmění. Z poloviční dávky mám asi tak 35ks.

Poznámka:

Recept mám z kuchařky Jednoduché recepty a už je dělám asi 5let.Takže recept je mnohokrát s úspěchem vyzkoušený ;-)

www.toprecepty.cz

Autor: mirca75

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 24.11.2024

Svátek má Emílie

Citát pro dnešní den

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz