26.08.2009 06:00
Recept mám z kuchařky Jednoduché recepty a už je dělám asi 5let.Takže recept je mnohokrát s úspěchem vyzkoušený ;-)
Vařené maso z polévky 200–250g , vejce 1, 1/4cibule, sůl+pepř mletý, zelená petrželka, houska 1/2–2/3,nebo strouhanka namočená v mléce, mouka hladká 1lžička. Voda na uvaření, sůl.
Velmi jemně nakrájíme maso,dáme do misky,přidáme najemno nastrouhanou cibuli,dobře vyždímanou housku,najemno sekanou petrželku,vejce,sůl,pepř.Vypracujeme těsto husté asi jako tužší krém,pokud je řidší přidáme lžičku hl.mouky ,zamícháme a necháme chvilku ustát.V hrnci si zavaříme vodu osolíme,vložíme vytvarované knedlíčky a vaříme dle velikosti.Já dělám malé a vařím 4–5min.Uvařené nám vyplavou na povrch.Vyndáme do misky a vkládáme do hotového vývaru jen prohřát. Knedlíčky mají být jemné a ne tuhé. Množství housky dávám dle druhu masa;hovězí a vepřové bývá sušší a tak dám namočené housky více,zato u kuřecího masa(dávám i kůžičky) volím množství housky menší-maso bývá dost nasáklé vývarem. Vařím samostatně a do polévky vkládám už uvařené knedlíčky,protože syrová cibule pouští při vaření specifickou chuť a měli by jsme vývar s cibulovou chutí,kdežto uvařené knedlíčky už jen přijmou chuť vývaru a nic na polévce nezmění. Z poloviční dávky mám asi tak 35ks.
Recept mám z kuchařky Jednoduché recepty a už je dělám asi 5let.Takže recept je mnohokrát s úspěchem vyzkoušený ;-)
Autor: mirca75
Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip
Svátek má Emílie
Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru
2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz