Recepty – Rebarborový koláč s krupicovou kaší

01.09.2009 06:00

Recepty – Rebarborový koláč s krupicovou kaší

Suroviny:

Na těsto: 210 g hladké mouky, 70 g cukru, 70 g tuku, 1 vejce (stačí ale žloutek), 1 lžička prášku do pečiva Na kaši: 330 ml (1/3 litru) mléka, 3 lžíce krupice, 1 lžíce cukru Náplň: 300 g očištěné rebarbory , 1 skořicový cukr

Postup:

Do kastrolku dáme mléko a krupici, uvedeme do varu, pak přidáme cukr a uvaříme hustou krupicovou kaši, kterou dáme vychladit. Pak zpracujeme všechny suroviny na těsto a rozválíme na vymazaný menší plech (asi 25×30). Na těsto rozetřeme trochu prochladlou kaši a posypeme drobnějšími kousky reveně. Posypeme skořicovým cukrem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 min.

Poznámka:

Ze zbylého bílku můžeme vyšlehat sníh, přidat lžičku cukru (někdy přidávám i trochu mletých ořechů) a rozetřít ho po 15 min. pečení na koláč a dopéct. Pokud budete rebarboru kupovat, počítejte s tím, že 1/3 celkové váhy je odpad.

www.toprecepty.cz

Autor: Hella

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 22.11.2024

Svátek má Cecílie

Citát pro dnešní den

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz