Recepty – Rebarborový koláč s krupicovou kaší

01.09.2009 06:00

Recepty – Rebarborový koláč s krupicovou kaší

Suroviny:

Na těsto: 210 g hladké mouky, 70 g cukru, 70 g tuku, 1 vejce (stačí ale žloutek), 1 lžička prášku do pečiva Na kaši: 330 ml (1/3 litru) mléka, 3 lžíce krupice, 1 lžíce cukru Náplň: 300 g očištěné rebarbory , 1 skořicový cukr

Postup:

Do kastrolku dáme mléko a krupici, uvedeme do varu, pak přidáme cukr a uvaříme hustou krupicovou kaši, kterou dáme vychladit. Pak zpracujeme všechny suroviny na těsto a rozválíme na vymazaný menší plech (asi 25×30). Na těsto rozetřeme trochu prochladlou kaši a posypeme drobnějšími kousky reveně. Posypeme skořicovým cukrem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 min.

Poznámka:

Ze zbylého bílku můžeme vyšlehat sníh, přidat lžičku cukru (někdy přidávám i trochu mletých ořechů) a rozetřít ho po 15 min. pečení na koláč a dopéct. Pokud budete rebarboru kupovat, počítejte s tím, že 1/3 celkové váhy je odpad.

www.toprecepty.cz

Autor: Hella

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 16.05.2024

Svátek má Přemysl

Citát pro dnešní den

Nikdy neměj strach ze stínů. Prostě znamenají, že někde nablízku je světlo.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz