01.09.2009 06:00
Na těsto: 210 g hladké mouky, 70 g cukru, 70 g tuku, 1 vejce (stačí ale žloutek), 1 lžička prášku do pečiva Na kaši: 330 ml (1/3 litru) mléka, 3 lžíce krupice, 1 lžíce cukru Náplň: 300 g očištěné rebarbory , 1 skořicový cukr
Do kastrolku dáme mléko a krupici, uvedeme do varu, pak přidáme cukr a uvaříme hustou krupicovou kaši, kterou dáme vychladit. Pak zpracujeme všechny suroviny na těsto a rozválíme na vymazaný menší plech (asi 25×30). Na těsto rozetřeme trochu prochladlou kaši a posypeme drobnějšími kousky reveně. Posypeme skořicovým cukrem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 min.
Ze zbylého bílku můžeme vyšlehat sníh, přidat lžičku cukru (někdy přidávám i trochu mletých ořechů) a rozetřít ho po 15 min. pečení na koláč a dopéct. Pokud budete rebarboru kupovat, počítejte s tím, že 1/3 celkové váhy je odpad.
Autor: Hella
Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip
Svátek má Cecílie
Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru
2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz