Recepty – Znojemská roštěná

19.09.2008 06:00

Recepty – Znojemská roštěná

Suroviny:

4 plátky z roštěnky, olej, 100g uzené slaniny(nejlépe domácí), 1 cibule, sůl, pepř, lžíce plnotučné nebo francouzské hořčice, hladká mouka, sterilované okurky, bujón 250g tarhoně, sůl, lžička sladké mleté papriky, lžíce dobrého sádla, horká voda

Postup:

Roštěnky po obvodu nařízneme, opepříme, osolíme, potřeme olejem a v rozpáleném oleji z obou stran orestujeme. Dáme stranou a do výpeku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, vyškvaříme, přidáme najemno nakrájenou cibuli, orestujeme dorůžova, zaprášíme hladkou moukou a přilijeme bujón, promícháme, vložíme roštěnky a dusíme do poloměkka. Pak přidáme lžíci hořčice, na kostičky nakrájené okurky a dusíme do změknutí. Na pánvi rozpustíme sádlo, přidáme tarhoňu a pražíme do zlatova. Poprašíme paprikou, promícháme, zalejeme horkou vodou, osolíme a zvolna dusíme.

Poznámka:

Netradičně jsem jako přílohu použil tarhoňu, běžně se znojemská roštěná podává s rýží nebo knedlíkem.

www.toprecepty.cz

Autor: Jenda1

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 28.03.2024

Svátek má Soňa

Citát pro dnešní den

Pravá síla vln je v jejich vytrvalosti.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz