Recepty – Znojemská roštěná

19.09.2008 06:00

Recepty – Znojemská roštěná

Suroviny:

4 plátky z roštěnky, olej, 100g uzené slaniny(nejlépe domácí), 1 cibule, sůl, pepř, lžíce plnotučné nebo francouzské hořčice, hladká mouka, sterilované okurky, bujón 250g tarhoně, sůl, lžička sladké mleté papriky, lžíce dobrého sádla, horká voda

Postup:

Roštěnky po obvodu nařízneme, opepříme, osolíme, potřeme olejem a v rozpáleném oleji z obou stran orestujeme. Dáme stranou a do výpeku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, vyškvaříme, přidáme najemno nakrájenou cibuli, orestujeme dorůžova, zaprášíme hladkou moukou a přilijeme bujón, promícháme, vložíme roštěnky a dusíme do poloměkka. Pak přidáme lžíci hořčice, na kostičky nakrájené okurky a dusíme do změknutí. Na pánvi rozpustíme sádlo, přidáme tarhoňu a pražíme do zlatova. Poprašíme paprikou, promícháme, zalejeme horkou vodou, osolíme a zvolna dusíme.

Poznámka:

Netradičně jsem jako přílohu použil tarhoňu, běžně se znojemská roštěná podává s rýží nebo knedlíkem.

www.toprecepty.cz

Autor: Jenda1

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 27.04.2024

Svátek má Jaroslav

Citát pro dnešní den

Štěstí potichu vchází dveřmi, které jsi nechal otevřené.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz