26.10.2009 06:00
350g hrubé mouky, 2 vejce, 100g slaniny, 200g tvarohu, 2 dl husté smetany, sůl
Slaninu vyškvaříme. Z prosáté mouky, vajec a vody vypracujeme tuhé těsto, necháme 5 minut odpočinout, pak vyválíme na plát o síle asi 2 mm a necháme proschnout. Plát rozkrájíme na flíčky, ty vysypeme do vařící vody se lžící sádla, které jsme vyškvařili ze slaniny, zamícháme a vaříme pod pokličkou. Když všechny flíčky vyplavou, scedíme je a necháme okapat. Pak promícháme se lžící vyškvařeného sádla, 1 dl smetany a polovinou rozdrobeného tvarohu. Flíčky urovnáme na nahřátou mísu, posypeme tvarohem, přelijeme horkou smetanou a posypeme čerstvými škvarky.
Autor: www.toprecepty.cz
Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip
Svátek má Žaneta
Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru
2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz