Recepty – Hraběnčiny řezy II.

02.09.2009 06:00

Recepty – Hraběnčiny řezy II.

Suroviny:

40 dkg polohrubé mouky 15 dkg moučkového cukru 12 dkg másla + 12 dkg Hery 4 žloutky,1/2 prášku do pečiva 15 dkg cukr krupice + 4 bílky 6 velkých jablek 12 dkg ořechů,mletých na hrubo nebo nasekaných 1 hrst hrozinek

Postup:

Žloutky,máslo,Heru a moučkový cukr utřeme.Přidáme mouku s práškem do pečiva a vypracujeme těsto.Jednu třetinu těsta dáme ztuhnout do lednice a dvě třetiny vymačkáme na vymazaný a vysypaný plech.Placku posypeme ořechy a hrozinkami.Na ně na hrubo nastrouháme jablka. Ze čtyř bílků a krupic.cukru,vyš­leháme sníh,který natřeme na jablka.Nakonec na sníh nastrouháme zbylou třetinu těsta a zvolna pečeme.

Poznámka:

Zdá se to složité,ale jde to velice dobře.Viz. foto. Jablka nikdy neloupu,jenom je nakrájím na čtvrtky,vykrojím a při strouhání mi zůstane slupka v dlani.( I do štrůdlu)

www.toprecepty.cz

Autor: Jaruna18

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 16.05.2024

Svátek má Přemysl

Citát pro dnešní den

Nikdy neměj strach ze stínů. Prostě znamenají, že někde nablízku je světlo.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz