Recepty – Hraběnčiny řezy II.

02.09.2009 06:00

Recepty – Hraběnčiny řezy II.

Suroviny:

40 dkg polohrubé mouky 15 dkg moučkového cukru 12 dkg másla + 12 dkg Hery 4 žloutky,1/2 prášku do pečiva 15 dkg cukr krupice + 4 bílky 6 velkých jablek 12 dkg ořechů,mletých na hrubo nebo nasekaných 1 hrst hrozinek

Postup:

Žloutky,máslo,Heru a moučkový cukr utřeme.Přidáme mouku s práškem do pečiva a vypracujeme těsto.Jednu třetinu těsta dáme ztuhnout do lednice a dvě třetiny vymačkáme na vymazaný a vysypaný plech.Placku posypeme ořechy a hrozinkami.Na ně na hrubo nastrouháme jablka. Ze čtyř bílků a krupic.cukru,vyš­leháme sníh,který natřeme na jablka.Nakonec na sníh nastrouháme zbylou třetinu těsta a zvolna pečeme.

Poznámka:

Zdá se to složité,ale jde to velice dobře.Viz. foto. Jablka nikdy neloupu,jenom je nakrájím na čtvrtky,vykrojím a při strouhání mi zůstane slupka v dlani.( I do štrůdlu)

www.toprecepty.cz

Autor: Jaruna18

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 22.11.2024

Svátek má Cecílie

Citát pro dnešní den

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz