29.01.2010 06:00
1/2 hodiny
250ml smetany ke šlehání sůl bílý pepř 2 lžíce másla + čerstvé houby (žampiony, lišky, hřiby) nebo strouhaný parmezán (můžeme použít sýr Gran Moravia) pažitka
V kastrůlku rozpustíme máslo a orestujeme na něm houby (pokud děláme variantu s houbami), Pak přidáme lehce ušlehanou smetanu, sůl a bílý pepř. Povaříme – poté můžeme přidat strouhaný parmezán, necháme zhoustnout. Můžeme dochutit troškou octa (pokud děláme variantu s houbami) nebo přidat těsně před podáváním přimíchat nasekanou pažitku.
Houbovou variantu podáváme buďto s těstovinami nebo k pečenému masu s brambory. Sýrová varianta se nejlépe hodí k čerstvým těstovinám.
Autor: Aronoele
Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip
Svátek má Žaneta
Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru
2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz