Recepty - Smetanová omáčka (na těstoviny, k masu)

29.01.2010 06:00

Příprava

1/2 hodiny

Suroviny:

250ml smetany ke šlehání sůl bílý pepř 2 lžíce másla + čerstvé houby (žampiony, lišky, hřiby) nebo strouhaný parmezán (můžeme použít sýr Gran Moravia) pažitka

Postup:

V kastrůlku rozpustíme máslo a orestujeme na něm houby (pokud děláme variantu s houbami), Pak přidáme lehce ušlehanou smetanu, sůl a bílý pepř. Povaříme – poté můžeme přidat strouhaný parmezán, necháme zhoustnout. Můžeme dochutit troškou octa (pokud děláme variantu s houbami) nebo přidat těsně před podáváním přimíchat nasekanou pažitku.

Poznámka:

Houbovou variantu podáváme buďto s těstovinami nebo k pečenému masu s brambory. Sýrová varianta se nejlépe hodí k čerstvým těstovinám.

Autor: Aronoele

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 27.12.2024

Svátek má Žaneta

Citát pro dnešní den

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz