Recepty - Zapečené krůtí s paprikami a bramborem

30.09.2009 06:00

Recepty - Zapečené krůtí s paprikami a bramborem

Příprava

Bez pečení max. 20 min.

Suroviny:

400 g krůtích plátků nakrájených na nudličky, 1 masitá červená paprika, 1 silnostěnná zelená paprika, asi 12 cherry rajčátek, brambory (množství na 1 pekáček a 2 vrstvy),100 g strouhaného eidamu, 1 lahvička rostlinné smetany na vaření (Cremefine - 250 g)150 ml mléka, 2 stroužky česneku, grilovací koření Zlaté kuře (slož.viz Pozn.),sáček směsi na Zapečené kuře s česnekem a sýrem (Knorr), drcený kmín, paprika, pepř,sůl

Postup:

Maso nakrájíme na silnější nudličky a promícháme s grilovacím kořením. Papriky rovněž nakrájíme na drobno. Na pánev dáme tuk a stroužky česneku na plátky rozvonět. Vložíme směs masa a paprik, trochu opepříme a rychle orestujeme. Směs vyndáme zvlášť do misky, výpek necháme. Brambory nakrájíme na plátky a vysteleme dno vymazané zapékací nádoby. Povrch brambor mírně osolíme, okmínujeme a posypeme paprikou. Na brambory urovnáme směs masa s paprikami a končíme opět brambory. Tuto vrstvu pokapeme výpekem z masa. V hrníčku rozmícháme sáček směsi na Zapečené kuře, přidáme smetanu a mléko a pečlivě rozmícháme do hladka. Přidáme polovinu množství stouhaného sýra a směsí zalejeme pekáček. Dáme do vyhřátě trouby(asi na 200 °C) a zapékáme cca 25 min. Jakmile povrch mírně zrůžoví, pekáček vyndáme. Cherry rajčátka nakrájíme asi na třetiny, poklademe jimi povrch a posypeme zbytkem sýra. Vrátíme do trouby, tu již vypneme a dopékáme do zlatova asi 10 min.

Poznámka:

Složení gril.koření na Zlaté kuře - paprika sladká i pálivá, cibule, česnek, pepř, kari, rozmarýn, kmín sůl. (jak vidíte, lze si jej namíchat i doma) Se solí raději šetřete i sýr je slaný.

Autor: spagetka

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 19.04.2024

Svátek má Rostislav

Citát pro dnešní den

Zázrak není létat vzduchem nebo chodit po vodě, ale chodit po zemi.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz