Recepty - Zapečené krůtí s paprikami a bramborem

30.09.2009 06:00

Recepty - Zapečené krůtí s paprikami a bramborem

Příprava

Bez pečení max. 20 min.

Suroviny:

400 g krůtích plátků nakrájených na nudličky, 1 masitá červená paprika, 1 silnostěnná zelená paprika, asi 12 cherry rajčátek, brambory (množství na 1 pekáček a 2 vrstvy),100 g strouhaného eidamu, 1 lahvička rostlinné smetany na vaření (Cremefine - 250 g)150 ml mléka, 2 stroužky česneku, grilovací koření Zlaté kuře (slož.viz Pozn.),sáček směsi na Zapečené kuře s česnekem a sýrem (Knorr), drcený kmín, paprika, pepř,sůl

Postup:

Maso nakrájíme na silnější nudličky a promícháme s grilovacím kořením. Papriky rovněž nakrájíme na drobno. Na pánev dáme tuk a stroužky česneku na plátky rozvonět. Vložíme směs masa a paprik, trochu opepříme a rychle orestujeme. Směs vyndáme zvlášť do misky, výpek necháme. Brambory nakrájíme na plátky a vysteleme dno vymazané zapékací nádoby. Povrch brambor mírně osolíme, okmínujeme a posypeme paprikou. Na brambory urovnáme směs masa s paprikami a končíme opět brambory. Tuto vrstvu pokapeme výpekem z masa. V hrníčku rozmícháme sáček směsi na Zapečené kuře, přidáme smetanu a mléko a pečlivě rozmícháme do hladka. Přidáme polovinu množství stouhaného sýra a směsí zalejeme pekáček. Dáme do vyhřátě trouby(asi na 200 °C) a zapékáme cca 25 min. Jakmile povrch mírně zrůžoví, pekáček vyndáme. Cherry rajčátka nakrájíme asi na třetiny, poklademe jimi povrch a posypeme zbytkem sýra. Vrátíme do trouby, tu již vypneme a dopékáme do zlatova asi 10 min.

Poznámka:

Složení gril.koření na Zlaté kuře - paprika sladká i pálivá, cibule, česnek, pepř, kari, rozmarýn, kmín sůl. (jak vidíte, lze si jej namíchat i doma) Se solí raději šetřete i sýr je slaný.

Autor: spagetka

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 03.05.2024

Svátek má Alexej

Citát pro dnešní den

Nikdy nepodceňujte naslouchání. Je to jedna z nejdůležitějších dovedností, kterou se můžete naučit.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz