30.09.2009 06:00
Bez pečení max. 20 min.
400 g krůtích plátků nakrájených na nudličky, 1 masitá červená paprika, 1 silnostěnná zelená paprika, asi 12 cherry rajčátek, brambory (množství na 1 pekáček a 2 vrstvy),100 g strouhaného eidamu, 1 lahvička rostlinné smetany na vaření (Cremefine - 250 g)150 ml mléka, 2 stroužky česneku, grilovací koření Zlaté kuře (slož.viz Pozn.),sáček směsi na Zapečené kuře s česnekem a sýrem (Knorr), drcený kmín, paprika, pepř,sůl
Maso nakrájíme na silnější nudličky a promícháme s grilovacím kořením. Papriky rovněž nakrájíme na drobno. Na pánev dáme tuk a stroužky česneku na plátky rozvonět. Vložíme směs masa a paprik, trochu opepříme a rychle orestujeme. Směs vyndáme zvlášť do misky, výpek necháme. Brambory nakrájíme na plátky a vysteleme dno vymazané zapékací nádoby. Povrch brambor mírně osolíme, okmínujeme a posypeme paprikou. Na brambory urovnáme směs masa s paprikami a končíme opět brambory. Tuto vrstvu pokapeme výpekem z masa. V hrníčku rozmícháme sáček směsi na Zapečené kuře, přidáme smetanu a mléko a pečlivě rozmícháme do hladka. Přidáme polovinu množství stouhaného sýra a směsí zalejeme pekáček. Dáme do vyhřátě trouby(asi na 200 °C) a zapékáme cca 25 min. Jakmile povrch mírně zrůžoví, pekáček vyndáme. Cherry rajčátka nakrájíme asi na třetiny, poklademe jimi povrch a posypeme zbytkem sýra. Vrátíme do trouby, tu již vypneme a dopékáme do zlatova asi 10 min.
Složení gril.koření na Zlaté kuře - paprika sladká i pálivá, cibule, česnek, pepř, kari, rozmarýn, kmín sůl. (jak vidíte, lze si jej namíchat i doma) Se solí raději šetřete i sýr je slaný.
Autor: spagetka
Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip
Svátek má Žaneta
Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru
2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz