26.12.2009 06:00
záleží na množství
cca 1 hod.
Zbytky hub, nevzhledné houby, odřezky apod., sůl (lze i kmín drcený)
Tyto zbytky nakrájíme na drobné kousíčky, vložíme do kastrolu, mírně osolíme (můžeme přidat i kmín) a podlijeme malinko vodou. Dusíme asi 20 min., během dušení sbíráme pěnu ze šťávy a dáváme stranou do hrnku.. Rozdušené houby propasírujeme nebo rozmixujeme. Do směsi nalejeme zpět onu pěnu a produsíme na konzistenci sirupu (rosolu apod.)Směs dáme do malých skleniček a sterilizujeme ve vodní lázni 40 min. na 90°C Použití - jako houbové koření do omáček, polévek apod.
Výborné využití všech odřezků nebo zbytků, které je ale škoda vyhodit.
Autor: spagetka
Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip
Svátek má Žaneta
Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru
2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz