22.12.2009 06:00
220 g vody, 2 lžičky cukru (15 g), 25 g droždí, 80 g tatarské omáčky se zeleninou (klasickou nebo jinak ochucenou), 430 g hladké mouky, 60 g polohrubé mouky, 1-1,5 rovné lžičky soli
Z vody, cukru a droždí uděláme kvásek, když vzejde, přidáme ostatní suroviny a dobře vypracujeme těsto. Necháme ho vykynout, pak propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bagetu. Po nakynutí bagetky potřeme vejcem, posypeme semínky a popř. nařízneme nožem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20-25 minut.
Díky tatarce jsou bagetky vláčné několik dnů a hezky voní.
Autor: cathleen
Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip
Svátek má Žaneta
Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru
2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz