Recepty - Bavorské vdolečky v troubě

30.11.2009 06:00

Suroviny:

500 g hladké mouky 1/4 l mléka kostka droždí (42 g) 2 lžíce cukru 2 lžíce rumu špetka soli 60 g tuku (hera apod.) 1 žloutek olej povidla smetánek

Postup:

Z mléka, droždí a cukru uděláme si kvásek.(vlažné mléko - do toho přidáme cukr a nadrobíme droždí.). Tuk si rozehřejeme. Smícháme mouku, žloutek, sůl, kvásek, rozehřátý tuk a rum. Vypracujeme těsto, které necháme 3/4 hodiny odpočinout. (Nejlépe vám nakyne někde u tepla přikryté utěrkou.) Z těsta vyválíme silnější těsto ( asi 1 cm) na pomoučeném vále. Nedoporučuji dělat slabé, potom budou vdolečky nizoučké. Vykrajujeme kolečka, ta položíme na plech s pečícím papírem. Necháme je ještě 15 minut vykynout. Potřeme je olejem a dáme do nepředehřáte trouby. Pečeme asi při 180°-200°C. Když nám už nahoře zezlátnou, ještě je potřeme olejem a necháme malinko "zatáhnout". Pokud vám dají vdolečky na více plechů, připravte si je předem, ale nepotírejte. Já jsem je vždycky potřela, než šly do trouby. Další plechy, po prvním, jsem dala hned do trouby ..... a nic se nestalo :). Podáváme ještě teplé, potřené povidly, příp. marmeládou a uprostřed se smetánkem, tvarohem, šlehačkou ..... jak to má kdo rád nebo dle fantazie ...

Poznámka:

Já jsem je napoprvé dělala k večeři ... ale byly dobré i druhý den, ráno ke snídani s kakaem :). Na noc jsem je dala na tácku do pytlíčku. Přeji dobrou chuť :). Fotka není nic moc, je jenz mobilu ... příště to napravím ... Víc jsem jich bohužel nestihla vyfotit ... :D

Autor: Montanka

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 27.12.2024

Svátek má Žaneta

Citát pro dnešní den

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz