22.01.2010 06:00
5
50 minut
3 krkovice (plátky), asi 20 dkg uzeného bůčku, 2 lžíce sádla, 2 cibule, sladkou červenou papriku, sůl, (podravka), pepř, kysané zelí (u nás bylo domácí nakládané), hladkou mouku a smetanu na vaření.
Cibuli na kostičky osmahneme na sádle, přidáme na kostky orestovat maso , aby se nám zatáhlo. Potom zasypu paprikou, ochutím solí a pepřem, já dávám i místo soli podravku a necháme dusit skoro do měkka. Přidám zelí a podusíme do změknutí. Zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a případně dochutíme. Příloha houskový knedlík.
Dávám do tlakového hrnce. Poprvé jsem dělala segedinský guláš z krkovice. U nás totiž nebyl v obchodě bůček. Chutnalo všem a přidali si .
Autor: janatka
Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip
Svátek má Žaneta
Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru
2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz