Recepty - Segedínský guláš IV.

22.01.2010 06:00

Porce

5

Příprava

50 minut

Suroviny:

3 krkovice (plátky), asi 20 dkg uzeného bůčku, 2 lžíce sádla, 2 cibule, sladkou červenou papriku, sůl, (podravka), pepř, kysané zelí (u nás bylo domácí nakládané), hladkou mouku a smetanu na vaření.

Postup:

Cibuli na kostičky osmahneme na sádle, přidáme na kostky orestovat maso , aby se nám zatáhlo. Potom zasypu paprikou, ochutím solí a pepřem, já dávám i místo soli podravku a necháme dusit skoro do měkka. Přidám zelí a podusíme do změknutí. Zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a případně dochutíme. Příloha houskový knedlík.

Poznámka:

Dávám do tlakového hrnce. Poprvé jsem dělala segedinský guláš z krkovice. U nás totiž nebyl v obchodě bůček. Chutnalo všem a přidali si .

Autor: janatka

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 27.12.2024

Svátek má Žaneta

Citát pro dnešní den

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz