28.07.2009 13:07
kostka droždí, jedno vejce, vrchovatá polévková lžíce másla, strouhanka, česnek (tak dva stroužky) nebo česneková pasta, sůl, mletý pepř, majoránka, lžíce mléka pro zjemnění (nemusí být)
máslo rozpustíme v kastrolku, přidáme droždí a necháme ho také
rozpustit. Do misky rozklepneme celé vejce, přidáme sůl, pepř, prolisovaný
česnek a majoránku. Nasypeme trochu strouhanky – tak tři lžíce a vlijeme
droždí s máslem. Zamícháme a postupně přidáváme strouhanku tak, aby
vznikla hmota, ze které bude možné rukou tvořit knedlíčky – kuličky
o průměru tak asi 1,5 – 2 cm.
Hovězí vývar uvaříme obvyklým způsobem, přidáme zeleninu, jak jsme
zvyklí. Do vroucí polévky vložíme knedlíčky a vaříme asi 15 minut. Do
vývaru se natáhne chuť koření a česneku.
Autor: Iva
Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip
Svátek má Albert
Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru
2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz