Hovězí vývar s drožďovými knedlíčky podle naší babičky

28.07.2009 13:07

Hovězí vývar s drožďovými knedlíčky podle naší babičky

suroviny:

kostka droždí, jedno vejce, vrchovatá polévková lžíce másla, strouhanka, česnek (tak dva stroužky) nebo česneková pasta, sůl, mletý pepř, majoránka, lžíce mléka pro zjemnění (nemusí být)

postup:

máslo rozpustíme v kastrolku, přidáme droždí a necháme ho také rozpustit. Do misky rozklepneme celé vejce, přidáme sůl, pepř, prolisovaný česnek a majoránku. Nasypeme trochu strouhanky – tak tři lžíce a vlijeme droždí s máslem. Zamícháme a postupně přidáváme strouhanku tak, aby vznikla hmota, ze které bude možné rukou tvořit knedlíčky – kuličky o průměru tak asi 1,5 – 2 cm.
Hovězí vývar uvaříme obvyklým způsobem, přidáme zeleninu, jak jsme zvyklí. Do vroucí polévky vložíme knedlíčky a vaříme asi 15 minut. Do vývaru se natáhne chuť koření a česneku.

Autor: Iva

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 21.11.2024

Svátek má Albert

Citát pro dnešní den

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz